Bakoyanni yine Dışişleri Bakanı

Güncelleme Tarihi:

Bakoyanni yine Dışişleri Bakanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2007 17:36

Yunanistan'da yeni kabine açıklandı; dışişleri bakanlığı görevine Dora Bakoyanni, savunma bakanlığı görevine ise Evangelos Meymarakis getirildi. Karamanlis, bugün belirlediği kabinesinde üye sayısını 19'den 17'ye indirdi.

Haberin Devamı

Yunanistan'da pazar günü yapılan seçimleri kazanarak, dün Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'tan hükümeti kurma görevini alan Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Genel Başkanı Kostas Karamanlis, bugün kabinesini belirledi.

Devlet bakanlığı ve hükümet sözcülüğü görevine getirilen YDP Sözcüsü Teodoros Rusopulos, Dışişleri Bakanlığı görevine Dora Bakoyanni, Savunma Bakanlığı görevine ise Evangelos Meymarakis'in getirildiğini duyurdu.
Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevlerine Yannis Valinakis, Theodoros Kasimis ve Petros Dukas, Savunma Bakanlığı Yardımcılığı görevlerine ise Kostandinos Tasulas ve Yannis Plakiotakis getirildiler.

BAKOYANNİ KİMDİR?
Yeniden Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Dora Bakoyanni (53), Yunanistan'ı 1990-1993 yılları arasında yöneten Konstantin Miçotakis'in kızı ve uzun yıllardır politikacı kimliği ile tanınıyor.  Atina Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve kamu hukuku eğitimi gören Bakoyanni, eğitimini Almanya'nın Münih kentinde iletişim ve siyaset okuyarak tamamladı.
Miçotakis hükümeti döneminde kültür bakanlığı görevinde bulunan Bakoyanni, YDP'nin muhalefete geçmesinin ardından parlamentodaki yerini korudu ve 2000 yılında Karamanlis tarafından gölge savunma ve dışişleri bakanlığı görevine getirildi.  Bakoyanni, 2002 yılı ekim ayında yapılan yerel seçimlerde Atina Belediye Başkanlığını kazandı.
Bakoyanni, Başbakan Karamanlis tarafından 14 Şubat 2006'da yapılan kabine değişikliğinde Yunanistan Dışişleri Bakanlığına atanmıştı. İlk eşi Pavlos Bakoyannis, 1989 yılında terör örgütü 17 Kasım tarafından öldürülen Bakoyanni, evli ve iki çocuk annesi. Bakoyanni, İngilizce, Fransızca ve Almanca biliyor.

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcülüğü görevine getirilen Teodoros Rusopulos'un yaptığı açıklamaya göre, Karamanlis, İçişleri ve Yerel Yönetim Bakanlığı ile Kamu Düzeni Bakanlığını, İçişleri Bakanlığı adı altında birleştirirken, Deniz Ticaret Bakanlığı ile Ege ve Adalar Bakanlığını, Ege ve Deniz Ticaret Bakanlığı adı altında tek bakanlık haline getirdi.

Haberin Devamı

Rusopulos ayrıca, hükümetin, Parlamento Başkanlığı görevine ise eski Kalkınma Bakanı Dimitris Siufas'ı aday göstereceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Yunanistan Parlamentosu başkanını 20 Eylül Perşembe günü yapacağı ilk oturumda seçecek.

Yunanistan'ın yeni kabinesi yarın yemin ederek görevine başlayacak.

İŞTE YENİ KABİNE

Kilit bakanlıklar olarak kabul edilen Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Maliye ve Ekonomi Bakanlığında değişikliğe gidilmeyen yeni kabine şu isimlerden oluşuyor:

Başbakan: Kostas Karamanlis

Maliye ve Ekonomi Bakanı: Yorgos Alogoskufis

Dışişleri Bakanı: Dora Bakoyanni

Savunma Bakanı: Evangelos Meymarakis

İçişleri Bakanı: Prokokis Pavlopulos

Kalkınma Bakanı: Hristos Folias

Kültür Bakanı: Mihalis Liapis

Bayındırlık ve Çevre Bakanı: Yorgos Suflias

Eğitim Bakanı: Evripidis Stilyanidis

Haberin Devamı

Çalışma Bakanı: Vasilis Maginas

Sağlık Bakanı: Dimitris Avramopulos

Tarım Bakanı: Aleksandros Kondos

Adalet Bakanı: Sotiris Hacıgakis

Ulaştırma Bakanı: Kostas Hacıdakis

Ege ve Deniz Ticaret Bakanı: Yorgo Vulgarakis

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü: Theodoros Rusopulos

Makedonya-Trakya Bakanı: Margaritis Cimas

Turizm Bakanı: Aris Spilyotopulos

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!