Bakoyanni: Türkiye'ye kaçaklar için işbirliği çağrısında bulunduk

Güncelleme Tarihi:

Bakoyanni: Türkiyeye kaçaklar için işbirliği çağrısında bulunduk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 19:01

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Türkiye'ye kaçak göçmenlerle mücadele alanında işbirliği çağrısında bulunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bakoyanni, gazetecilerin, “Yunanistan'a son günlerde bin kadar kaçak girdiği, Türk hükümetinin bu konuda Yunanistan'a yardımcı olup olmadığı” sorusu üzerine yaptığı açıklamada, “Türk tarafıyla konuştuk. Konu hakkında gerekli girişimlerde bulunduk. Türkiye kıyılarından gelen sorunla ortak mücadele çerçevesinde Türk ve Yunan tarafları arasında daha sıkı bir işbirliği umuyoruz” dedi.

Kaçak göçte önemli bir artış olduğunu, Yunanistan'ın daha fazla kaçak göçmene dayanacak durumda olmadığını kaydeden Bakoyanni, “Mücadele için yurt içi ilgili makamlar arasında olağanüstü koordinasyon ve AB ile işbirliği gereklidir. Sonuçta kaçak göç yalnızca Yunanistan'ın problemi değildir, nitekim diğer Avrupa ülkelerine gitmek için bir transit geçiş ülkesi gibi görülmektedir. Bu bakımdan tüm Avrupa'yı ilgilendiren bir konudur. Sorunla mücadele için Avrupa genelinde işbirliğine gidilmesi ve sahil koruma faaliyeti için kaynak ayrılması zorunludur” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!