Bakan'dan ilginç iddia

Güncelleme Tarihi:

Bakandan ilginç iddia
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2000 00:00

Fransa Ulaştırma Bakanı Jean Claude Gayssot, Concorde uçağının düşmesine neden olan metal parçanın, başka bir uçaktan düşmüş olabileceğini söyledi.
Haberin Devamı

Uçak kazasını araştıran komisyon, uçak pistinde bulunan 40 santimetrelik metal parçanın bir tekeri kırdığını ve kopan bu tekerleğin de yakıt deposunu delmiş olabileceğini açıklamıştı. Uzmanlar daha sonra yaptıkları açıklamada, bu parçanın düşen uçağa ait olmadığını bildirmişlerdi.

Fransa Ulaştırma Bakanı, "Europe 1" radyo kanalına verdiği demeçte, „Görünüşe bakılırsa bu parça başka bir uçaktan düşmüş olabilir„dedi.

Paris Charles de Gauelle Havalimanı’ndan kalktıktan çok kısa bir süre sonra düşen Concorde uçağı, 113 kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

Uçak Kazalarını Araştırma Komisyonu’nun (BEA), Concorde uçaklarının uçuş lisansını süreli olarak askıya alınmasını tavsiye etmesinin ardından, İngiliz Hava Yolları da dün uçuşları durdurmuştu.

Ulaştırma Bakanı Gayssot, dün Liberation gazetesine verdiği demeçte, kazaya neden olan faktörlerin kesinlik kazanması ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasından sonra Concorde uçuşlarının tekrar başlayabileceğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!