Bakan Kılıç: Almanya’dan beklentilerimiz var

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıç: Almanya’dan beklentilerimiz var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 12:28

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz darbesinden sonra Türkiye’deki gelişmeleri anlatmak için Berlin turuna çıktı. Kılıç, “Avrupa’dan ve özellikle Almanya’dan beklentilerimiz var. Kendilerine ulaştırılan hukuki bilgi ve belgelere göre davranmalarını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BAKAN Akif Çağatay Kılıç, Almanya temasları çerçevesinde Almanya’nın AB’den sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile bir araya geldi. Görüşmelerle ilgili bilgi veren Bakan Kılıç, “Görüşmelerimizde kendi düşüncelerimizi açık şekilde dile getirdik. İkili ilişkiler üzerine yaptığımız değerlendirmeler oldu” dedi. Berlin temasları çerçevesinde Konrad Adenauer Vakfı ve diğer STK temsilcileriyle bir araya geleceğine işaret eden Kılıç, Türkiye’deki gelişmelerin ne olduğunu 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’de yaşanan olaylar ve yapılan çalışmalar üzerine doğru bir şekilde burada bilgilendirilmesi gereken kişilerle görüşeceğini ifade etti.

ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye’de yapılan işlerin doğru araştırılıp doğru şekilde değerlendirilmesi gerektiğini muhataplarına açık açık anlattıklarını dile getiren Kılıç, “FETÖ terör örgütünün girişmiş olduğu darbe girişimine karşı Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında aldığımız kararların mücadelesi çerçevesinde yaptıklarımızı ilk elden anlatıyoruz. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz . FETÖ terör örgütünün ne yapmaya çalıştığı ve neyi amaçladığı artık hiç bir soru işareti bırakmayacak şekilde ortaya çıkmıştır” dedi.

Haberin Devamı

BEKLENTİLERİMİZ VE İSTEKLERİMİZ

Avrupa ve Almanya’dan, Türkiye’nin beklentileri olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç şöyle dedi: “Bununla alakalı yapılması gereken çalışma şudur: Eğer siz Türkiye’nin ortağı olduğunu dile getiriyor iseniz, hukuktan bahsediyor iseniz hukuk devletinin gereklerini yerine getirmekle ilgili olarak çalışmalar yaptığınızı dile getiriyorsanız işte bizim bu noktada verdiğimiz ve ulaştırdığımız hukuki bilgilerle bu işleri değerlendirmek ve bunlarla hareket etmek durumundasınız. Beklentimiz ve isteğimiz budur. “

ANLATTIKLARIMIZI DUYUN

15 Temmuz gecesi yaşanan olayların doğru bir şekilde burada anlaşılması gerektiğini kaydeden Bakan Kılıç, “Ama bu bizim anlatmadığımız için değil, biz bunları anlatıyoruz. Ama burada da Türkiye’ye karşı olan önyargıların bir kenara konması ve bunlarla ilgili olarak verilen belgelerin doğru incelenip belge üzerinden bu çalışmaların yapılması gerekiyor. Tabii ki konuşacağız. Karşılıklı olarak birbirimize anlatacağız. Ama biz şunu istiyoruz. Anlattıklarımızı duyun ve buna göre değerlendirin” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!