Bağdat'taki oyların yüzde 50'si yeniden sayıldı

Güncelleme Tarihi:

Bağdattaki oyların yüzde 50si yeniden sayıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 15:55

Irak'ta 7 Martta yapılan parlamento seçimlerinden sonra başkent Bağdat'ta oyların yeniden sayılması kararının ardından, sayımın yüzde 50'sinin tamamlandığı ve önemli bir değişiklik olmadığı bildirildi.

Irak Bağımsız Seçim Komisyonu Başkanı Farac El Haydari, Bağdat'ta kullanılan 2.5 milyon oydan yarısının yeniden sayım işleminin tamamlandığını belirterek, sonuçlarda önemli bir değişiklik olmadığını, cuma gününe kadar bitirilmesi planlanan sayımın sonunda da önemli bir değişiklik olmasını beklemediklerini söyledi.

Irak'ta Başbakan Nuri El Maliki'nin Hukuk Devleti ittifakı, eski Başbakan İyad Allavi'nin koalisyonu karşısında 2 sandalye az kazanarak seçimden ikincilikle çıkmasının ardından, usulsüzlükler olduğu gerekçesiyle oyların yeniden sayılmasını talep etmiş, ancak sadece 2.5 milyon kişinin oy kullandığı Bağdat'ta oyların yeniden sayılmasına karar verilmişti.

325 üyeli Irak parlamentosunda Allavi'nin Irakiye koalisyonu 91, Maliki'nin Hukuk Devleti ise 89 sandalye kazanmıştı. İran'a yakınlığıyla tanınan Şii Irak Ulusal İttifakı ise 70 sandalye ile meclisteki üçüncü büyük grup olmuştu.

Bu arada Bağımsız Seçim Komisyonu, Bağdat hariç, Irak'ın 18 vilayetinden 17'sinin seçim sonuçlarının nihai onay için bugün mahkemeye gönderileceğini de açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!