Bağdat'ta bombalı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Bağdatta bombalı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 01:00

Irak'ın başkenti Bağdat'ın çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddet olaylarında 7 kişinin öldüğü, 20 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkentin Ed-Dura semtine bağlı Hur Recep köyündeki pazar yeri yakınında el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Bağdat'ın güneyindeki Latifiyye bölgesinde de el yapımı bir bombanın patlaması sonucu 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı kaydedildi. Şeyh Ömer bölgesinde bir lokantanın yakınında düzenlenen bir diğer bombalı saldırıda ise 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Başkentin doğusundaki Fudayliye semtinde ise bir tamirhaneye açılan ateş sonucu dükkan sahibi ve işçinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Irak'ta, terör örgütü IŞİD'in ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından başkent Bağdat başta olmak üzere çeşitli kentlerde şiddet olayları ve bombalı saldırılarda artış görülüyor. Irak makamları, saldırıların IŞİD ile irtibatlı gruplar tarafından düzenlendiğini ifade ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!