Bağdat : Clinton gündemi değiştirmek için vuracak

Güncelleme Tarihi:

Bağdat : Clinton gündemi değiştirmek için vuracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Irak basını, ABD Başkanı Bill Clinton'ın, seks skandalının yol açtığı çıkmazdan kurtulmak için Irak'a saldırabileceğini iddia etti.

Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in büyük oğlu Uday'ın sahibi olduğu Babil gazetesinin dünkü haberinde ‘Clinton’ın, seks skandalları konusunda üzerine çektiği dikkatleri dağıtmak için, Irak'a karşı askeri bir çılgınlık yapması mümkündür' denildi.

Haberde, ABD'nin müttefiklerinin bir Amerikan saldırısına katılmaya hevesli olmadıkları; Fransa, Rusya ve Çin gibi süper güçlerin de askeri seçeneği reddettikleri belirtildi. El Cumhuriye gazetesinin haberinde de, ‘Clinton, Irak ile gerginliği tırmandırarak, kamuoyunun seks skandalı konusundaki dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyor’ denildi.

POST : ABD SALDIRABİLİR

Öte yandan Washington Post gazetesi, Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin BM silah müfettişlerine müdahaleden vazgeçmediği takdirde ABD'nın birkaç hafta içersinde Irak'a saldırmasının kaçınılmaz olduğunu yazdı. Gazetenin iddiasına göre, Amerikalı üst düzey danışmanlar, İngiltere'nın de yardımıyla hava saldırısı gerçekleştiği takdirde hangi hedeflerin vurulacağını tartışıyorlar. Washington Post'a göre, olası bir senaryo Irak'a birkaç gün sürecek yoğun bir hava bombardımanı düzenlenmesini ardından ülke üzerindeki tüm uçuşları yasaklanmasını öngörüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!