Baden Württemberg’te iki Türk kökenli meclise girmeyi başardı

Güncelleme Tarihi:

Baden Württemberg’te iki Türk kökenli meclise girmeyi başardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 13:13

Almanya'nın Saksonya Anhalt ile Rheinland Phalz eyaletlerinde Türk kökenli hiçbir aday seçilemezken, Baden Württemberg'ten iki Türk kökenli meclise girmeyi başardı. Yeşiller'den Muhterem Aras (solda) ile Neşe Erikli, milletvekili seçildi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Baden Württemberg Eyalet Meclisi'ne 70 milletvekili, 70 farklı seçim bölgesinden direkt oylarla meclise girdi.

EN YÜKSEK OYU ALDI

70 milletvekili arasında en yüksek oyu Muhterem Aras aldı. Yüzde 42.4 oranında seçmen desteğini alan Aras, eyalette en yüksek oy oranına ulaştı.

Yeşiller Stuttgart İl Teşkilatı Başkanlığı da yapan Aras, ikinci kez milletvekili olarak meclise girmeyi başardı. Aras seçim sonuçlarıyla ilgili olarak, “Bu seçim benim için önemli sonuçlar çıkardı. En yüksek oy oranını alan milletvekili oldum. İl teşkilatı başkanlığı yaptığım Stuttgart'ta dört bölgeden de birinci parti olarak çıktık. Ve dört milletvekili çıkardık. Partimiz, CDU'nun kalesi olarak bilinen Baden Württemberg'te birinci oldu. Sağ partilerin güçlü olduğu bu eyalette Yeşiller’in ipi göğüslemesi çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

Kurulacak koalisyon ile ilgili ise konuşmanın henüz erken olduğunu belirten Aras, “Bizim umudumuz SPD ile hükümet kurmaktı. Ancak onlar çok puan kaybettiler” diye konuştu.

İLK KEZ SEÇİLDİ

Meclise giren diğer Türk kökenli milletvekili ise Neşe Erekli oldu. Konstanz bölgesinden seçmenlerin direkt oylarıyla meclise giren Erekli, ilk kez milletvekili seçildi. Konstanz Bölgesi'nden aday olan Erekli, oyların yüzde 39.6'sına aldı. Erekli seçim bölgesinde büyük başarı elde ederken, partisinin oylarını da 2011 yılı seçimlerine göre 4.9 oranında artırdı.

BAKMADAN GEÇME!