Babasının intikamını aldı

Güncelleme Tarihi:

Babasının intikamını aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bangladeş'in kurucusu Şeyh Mucib-ür Rahman'ı, 1975'te askeri bir darbeyle devirip öldürmekten suçlu bulunan 15 ordu görevlisi idam cezasına çarptırıldı. 15 Ağustos 1975'daki darbe sırasında babası, annesi, 3 erkek kardeşi ve 2 yengesi öldürülen Mucib-ür Rahman'ın kızı ve Bangladeş'in şimdiki Başbakanı Şeyh Hasina böylelikle babasının intikamını aldı. Darbe sırasında kızkardeşi Şeyh Rehana'yla birlikte ülke dışında olan Şeyh Hasina tesadüfen ölümden kurtulmuştu.

Dakka Bölge Mahkemesi Başkanı Kazi Gulam Resul, 15 ordu görevlisinin Mucib-ür Rahman ve ailesini öldürmekten suçlu bulunarak idam cezasına çarptırıldığını söyledi. İdam cezasına çarptırılan 15 ordu görevlisinden yalnızca 5'i tutuklanarak mahkemeye çıkartılırken, öteki 10 sanığın ülke dışında olduğu ve gıyaben yargılandıkları belirtildi.

Kararın açıklanmasından sonra binlerce Mucib-ür Rahman yanlısı gösterici sokaklarda dans ederek ‘‘Adalet yerini buldu’’ diye slogan attı. Başbakan Şeyh Hasina 1996'da göreve geldikten hemen sonra babasının katillerinin yargılanması sürecini başlatmıştı.

Bangladeş'in Pakistan'dan bağımsızlığını kazanmasına önderlik eden Mucib-ür Rahman 1971'de Bangladeş'i kurmuş ancak darbe sırasında, eşi, 3 oğlu, 2 gelini ve birkaç yakın akrabasıyla birlikte öldürülmüştü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!