Azeri 'Obama' Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Azeri Obama Türkiyeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 15:21

ABD Başkanı Barack Obama'ya benzerliği sayesinde medyanın ilgisini çeken Azeri vatandaşı Asif Mustafayev, Azerbaycan'ın sorunlarını gündeme getirmek için Türkiye'ye geliyor.

Haberin Devamı

AZERİLER ONU OBAMA'YA BENZETİYOR / FOTO GALERİ

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan “Azeri Obama”, Bakü'nün Gabele bölgesinde doğduğunu, esmer olmasından dolayı ailesi ve arkadaşlarının önce kendisini “Karaoğlan” diye adlandırdıklarını söyledi.

Azerbaycan'da ressamlık yaparak hayatını kazanan 32 yaşındaki Mustafayev, ABD'de Obama'nın başkan olmasından sonra, kendisine benzerliği nedeniyle artık "Obama" olarak tanındığını anlattı.

Azerbaycan'da yerel televizyon kanallarının ilgi gösterdiği "Azeri Obama", Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili soruna ve Hocalı katliamına dikkati çekmek için Pazartesi günü Türkiye'ye gideceğini söyledi.

Mustafayev, Türk ve dünya kamuoyunun dikkatini bu sorunlara çekmek için Türkiye'de ulusal televizyon kanallarına çıkmak istediğini belirtti.

Haberin Devamı

Mustafayev'in Azerbaycan'da kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerden 400 ruble (yaklaşık 20 TL) istediği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!