Azerbaycan'la Ermenistan arasında 'dolma' gerilimi

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycanla Ermenistan arasında dolma gerilimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 10:01

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Abulfas Garayev, Türk kültürüne ait olan geleneksel dolma tarifini Ermenistan'ın sahiplenmeye çalıştığını, bu yüzden tarifin UNESCO Kültürel Mirasları listesine alınması için çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Karabağ konusundaki gerginlik sürerken, iki ülkenin paylaşamadığı 'dolma' yeni bir kriz yarattı. Bakü, Erivan'ı 'dolma'sını çalmakla suçluyor.

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Abulfas Garayev, bakanlığın geleneksel dolma tarifinin UNESCO Kültürel Mirasları listesine alınması için çalışma yürüttüklerini söyledi. Garayev, "Komşu ülkemizin (Ermenistan) yalnızca Azeri toprakları üzerinde hak iddia etmekle kalmayıp, Azerbaycan mutfağı da dahil kültürümüzü de sahiplenmeye çalıştığı bir sır değil" dedi.

'DOLMA TÜRK KÜLTÜRÜNE AİTTİR'

Ermenistan'ın daha önce de pide üzerinde hak iddia ettiğini ve şimdi de ‘tüm Türki uluslara ait bir yiyecek olan dolmayı' kendine mal etmeye çalıştığını belirten Garayev, bu yüzden UNESCO'ya dolmanın Kültürel Miraslar Listesi'ne alınması için başvuruda bulunacaklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!