Azerbaycan üs talebinde ısrarlı

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan üs talebinde ısrarlı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in Başdanışmanı Refa Gülizade, Rusya'nın bölgede artan etkinliğine karşı, ABD, Türkiye veya Batılı bir ülkenin, Azerbaycan'da üs kurması önerisini yineledi.

Gülizade'nin bir süre önce NTV'de yaptığı üs kurulması çağrısına, Rusya Dışişleri Bakanlığı sert tepki göstermiş, Gülizade'nin bu sözlerini geri almasını ve bu açıklamaların Azerbaycan yönetimince uygun biçimde gözden geçirilmesini istemişti. İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi de, Azerbaycan'da ABD üssü kurulması halinde bunun arzu edilmeyecek sonuçlar doğuracağını öne sürmüştü.

Gülizade tartışma yaratan açıklamasını bu kez Amerika'nın Sesi Radyosu'nda yineledi. Refa Gülizade Rusya'nın Ermenistan'a silah sevketmeye devam ettiğini hatırlattı. Karabağ'ın Ermeni işgali altında olduğunu ifade eden Gülizade, şöyle dedi: ‘Ermenistan’ın silahlandırılması, bölge istikrarı açısından çok ciddi sonuçlar yaratabilir. Bu silahlanma Kafkaslar'daki petrol kaynaklarını işletmek isteyen Batılı şirketler açısından çok ciddi sorunlar yaratabilir. ABD veya diğer bir Batılı ülke Azerbaycan'da üs kurmayı ciddi biçimde düşünmeli.'



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!