Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermeniler'e ağır kayıp verdirdik

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenilere ağır kayıp verdirdik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 17:03

Ermenistan, Azerbaycan ile ateşkes hattında çıkan çatışmalarda 4 kayıp verdiğini bildirirken, Bakü yönetimi kayıp oranının daha yüksek olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Eldar Sabiroğlu, geceyarısı başlayan ve uzun süre devam eden çatışmada Ermeni güçlerin ağır kayıp vererek çekildiklerini söyledi. Sabiroğlu, “Dikkat çeken odur ki karşı taraf ilk defa mağlubiyetini açık şekilde itiraf etmek zorunda kaldı. Bu çok ilginçtir. Genellikle verilen kayıplarını saklamaya çalışırlar” dedi.

Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan barışçı yollardan çıkmadığı takdirde ve ya herhangi bir tahribata yönelmesi durumunda daha ağır darbeler alabileceğini söyleyen Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin bunun için yeteri kadar imkana sahip olduğunu belirtti. Sabiroğlu, Ermenistan’ın Dağlık Karabağ sorunun çözümü için sürdürülen görüşmelerden ve yenilenmiş Madrid prensiplerinden kaçmak için ateşkesi bozarak kendi kendini tuzağa düşürdüğünü iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!