Azerbaycan dört asker daha kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan dört asker daha kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 10:31

Ermenistan-Azerbaycan sınır hattında çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan dört askerin daha şehit olduğu açıklandı. Çatışmalarda 12 Azerbaycan askerinin şehit olmasının ardından Azerbaycan savaş uçakları, cephe hattı üzerinde uçuşlar gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermeni ordusunun sınır hattının farklı bölgelerinde 73 kez ateşkes ihlali yaptığı, gece saatlerinde Ağdam ve Ağdere bölgesinde Azerbaycan mevzilerine yaklaşmaya çalışan Ermeni askerleriyle çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Şiddetli çatışma sonrasında Ermeni askerlerin kayıp vererek geri çekildikleri, Azerbaycan ordusundan da dört askerin şehit olduğu kaydedildi.

Bakanlık yetkilileri, şehit askerlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerini iletirken, Ermeni provokasyonuna karşı önlem alındığı ve sınır hattındaki durumun Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin kontrolü altında olduğu belirtildi.

Azerbaycan ordusu, dün çıkan çatışmalarda da sekiz askerini kaybetmişti.

Cephe hattında gerginliğin artması üzerine havalanan Azerbaycan uçak ve helikopterlerinin, Terter ve Ağdam bölgelerinde uçuş yaptıkları belirtildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığından AA'ya yapılan açıklamada, uçak ve helikopterlerin havalandığı doğrulanırken, uçuşların planlı olduğu ve atış yapılmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

ABD KAYGILI
ABD yönetimi, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında şiddetin tırmanmasından kaygı duyduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, (Azerbaycan-Ermenistan) cephe hattı boyunca 31 Temmuz'da önemli kayıplara yol açan şiddetin tırmanmasından duyduğu kaygıyı ifade eder. Hayatını kaybedenler ve yaralananların ailelerine başsağlığı diliyor ve tarafları gerilimi düşürme yönünde acil adımlar atmaya ve ateşkese saygı göstermeye çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

Azerbaycan ordusu, dün çıkan çatışmalarda da sekiz askerini kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!