Ayrılıkçı Müslüman örgüt lideri açlık grevinde

Güncelleme Tarihi:

Ayrılıkçı Müslüman örgüt lideri açlık grevinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Keşmir'in en büyük ayrılıkçı Müslüman örgütünün lideri Muhammed Yasin Malik, 100 örgüt üyesiyle birlikte 36 sürecek olan bir açlık grevine başladığını bildirdi. Bu eylemin nedeninin ise 'Hindistan güvenlik güçlerinin Keşmirlileri öldürmeleri' olduğu tahmin ediliyor.

Muhammed Yasin Malik ve destekçilerinin açlık grevine Jammu-Keşmir bölgesinin yazlık kesmi olan Srinagar'da bir çadırda başladıkları bildirildi.

Keşmir'in en büyük ayrılıkçı Müslüman örgütlerinden birinin lideri olan Malik aynı zamanda Jammu-Keşmir Kurtuluş Cephesi'nin de lideri.

Malik, açlık grevine başlarken yaptığı açıklamada Hindistan güvenlik güçlerinin Pazartesi günü 77 masum Keşmirliyi öldürdüğünü ve kendisinin bundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Malik ayrıca, Hindistan güvenlik güçlerinin kıyımlarına bir son vermemeleri halinde açlık grevini ölene kadar sürdüreceğini belirtti.

Hindistanlı yetkililer ise sözü edilen öldürme olaylarını kabul etmiyorlar. Keşmir'in bağımsızlığı için mücadele eden Jammu-Keşmir Kurtuluş Cephesi, 1994 yılında Hindistan güvenlik güçleriyle ateşkes ilan etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!