Aynı gün ve saatte iki farklı oyun

Güncelleme Tarihi:

Aynı gün ve saatte iki farklı oyun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 10:23

Frankfurt’ta aynı gün ve saatte iki farklı oyun tiyatro severlerin karşısına çıkacak... Oyunlardan biri ‘Anlatılan Senin Hikayendir’, diğeri de ‘Üstü Kalsın’...

Haberin Devamı

GÜNEŞ Tiyatrosu yönetimindeki Das internationales Theater, cuma akşamı saat 20.00’de Levent Üzümcü’yü konuk edecek. Üzümcü, ‘Anlatılan Senin Hikayendir’ adlı oyunu sahneleyecek. Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği oyunda, Yunanistan ile 1924 yılında yapılan mübadele ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor.

PRÖMİYERİ 1 EKİM’DE YAPILMIŞTI
Tiyatro Frankfurt ise aynı gün ve aynı saatte Gallus’ta Zeynep Yıldız’ın yazıp yönettiği ‘Üstü Kalsın’ı oynayacak. Dünya prömiyeri 1 Ekim’de yapılan oyunda ünlü dizi ve tiyatro oyuncusu Emrah Elçiboğa ile Nurten İnan, Kamil Kellecioğlu, Çiğdem Özkurt Spickermann, İpek Bayraktar rol alıyor.

GİDERKEN DE, DÖNERKEN DE DARBE
‘Üstü Kalsın’da Türkiye’de 12 Eylül 1980’de yapılan askeri darbe yüzünden ülkesini terk etmek zorunda kalan ve Almanya’da işçi olarak hayatını devam ettiren Kamil ile eşi Nevin, son günlerini doğduğu topraklarda geçirmek için ülkelerine döner. Ancak döndükleri gün, askeri darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz’dur.

Haberin Devamı

Aynı gün ve saatte iki farklı oyun

TİYATROLAR NEREDE?
Das internationales Theater: Hanauer Landstraße 5-7 -Zoo-Passage, 60314 Frankfurt am Main
Gallus: Kleyerstr.15, 60326 Frankfurt, 60326 Frankfurt am Main

BAKMADAN GEÇME!