Avusturya'dan AB için destek

Güncelleme Tarihi:

Avusturyadan AB için destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avusturya'nın Salzburg kentinde dün yapılan Avrupa Hıristiyan Demokratlar Birliği Konferansı'nda Avusturya hükümetinin koalisyon ortağı Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Wolfgang Schüssel Türkiye'nin AB'ne tam üyeliği konusunda destek vaadinde bulundu.

Başbakan Mesut Yılmaz'ın da katıldığı, Hıristıyan Demokratlar Birliğine üye partilerin 18. Liderler Zirvesi sonunda yapılan basın toplantısında konuşan Schüssel Türkiye'nin Lüksemburg zirvesinde alınan kararları yanlış yorumladığını belirtti ve ‘‘Türkiye Avrupa'nın tamamlayıcı bir parçasıdır. Türkiye'de demokrasi, pazar ekonomisi ve insan hakları gibi objektif değerler ışığında diğer aday ülkelerle birlikte aynı şekilde ele alınmalıdır’’ dedi.

Salzburg toplantısında anlaşmazlıkların giderilmesi açısından önemli adımlar atıldığını ve Avusturya ile Türkiye'nin ayrılmaz parntnerler olduğunu vurgulayan Schüssel ‘‘Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerde yeni bir dönem açılması için adım adım emek vereceğiz’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!