Avusturya Meclisi'nde Türk vekile ırkçı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Avusturya Meclisinde Türk vekile ırkçı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 00:00

VİYANA - Avusturya Meclisi'nin tek Türk kökenli Milletvekili Alev Korun sözlü saldırıya uğradı. Aşırı sağcı FPÖ ve BZÖ’lü milletvekilleri, Korun kürsüde konuşurken “Geldiğin yere dön” imalı sataşmalar oldu.

Haberin Devamı

TÜRK ASILLI VEKİLE IRKÇI SATAŞMA  

Avusturya Meclisi'nin tek Türk kökenli milletvekili Yeşiller Partisi’nden (GP) Alev Korun kürsüde konuşurken sık sık sözlü sataşmalarla karşılaşıyor. Dün yapılan oturumda FPÖ (Özgürlükçüler Partisi) ve BZÖ (Gelecek İçin Birlikte Hareket Partisi milletvekilleri yine Korun’a hakaretler yağdırdı ve ırkçı söylemlerde bulundu.            

Korun, kendisine gelen yaşlı bir doktorun mektubunu kürsüde okumaya başladı. Doktorun Nazi dönemine de tanık olduğunu tahmin ettiğini belirterek sözlerine başlayan Korun, “Bu doktor Nazi döneminde kendilerine yapılan ayrımcılığın bahanesi olarak ‘Ne yapalım bize verilen emirler bunlar. Elimizden birşey gelmiyor’ sözlerinin olduğunu aradan geçen yıllara rağmen aynı muamele ve bahanelerle karşılaşmaya başladığını belirtiyor. SPÖ ve ÖVP koalisyonunun aldığı son kararlar ‘Nazi dönemine mi giriyoruz’ endişesini yaratıyor” dedi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine ırkçı partiler FPÖ ve BZÖ milletvekillerinden sataşmalar başladı. Bir milletvekili yüksek sesle Korun'a bağırarak, “Geldiğin yere dön” imasında bulundu. Korun’un sözleri bağrışmalarla sık sık kesildi.

Korun’dan sonra söz alan koalisyon ortağı ÖVP’nin (Avusturya Halk Partisi) milletvekili Stadler ise “Sayın Korun madem Avusturya'yı beğenmiyorsa neden burada” dedi. İktidardaki Sosyal Demokrat Parti’nin (SPÖ) mecliste yaşananlara sessiz kalması dikkati çekti.

Korun demokrasinin icra merkezi olan parlamentoda ırkçı saldırılara sürekli maruz kalan bir siyasetçi konumunda.

Daha önceki meclis oturumlarında Alev Korun’a hitaben yapılan sataşmalar arasında “Sen burada rahatça konuşuyorsun ama Ankara’da asla bunları konuşamazsın”, ‘Bunları burada değil git Ankara’da konuş” bulunuyordu.

Alev Korun meclisin kürsüsünden kendisine yapılan ırkçı saldırıları yarın düzenleyeceği bir basın toplantısıyla açıklayacağını söyledi. DHA muhabirine konuşan Korun, “Oy kaygısıyla yabancı düşmanlığı seçim meydanlarında körükleniyordu. Şimdi bu kafalar mecliste ve meclis kürsüsünden ırkçılık yapma cürretini bulabiliyorlar. Bana yapılan hakarate ve sataşmaların hepsini meclis tutanaklarıyla birlikte basına açıklayacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!