Avusturya ile Rusya arasında ajan gerilimi

Güncelleme Tarihi:

Avusturya ile Rusya arasında ajan gerilimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2018 00:20

Avrupa’da İngiltere, Hollanda ve Norveç’in ardından, Rusya’ya yakınlığı ile tanınan Avusturya da Moskova’yı saldırgan casusluk faaliyeti yürütmekle suçladı.

Haberin Devamı

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, “Hiçbir casusluk bizim için kabul edilemez. Buna Rusya’nın Avrupa’daki casusluk faaliyetleri de dahildir. Güvenlik güçlerimizin yürüttüğü çalışma sonucunda Avusturya ordusundan emekli bir albayın Rus istihbaratına bilgi aktardığına işaret ediyor. Bu albay 1990 yılından günümüze kadar Moskova hesabına casusluk yaptığı ipuçları var. Bizim başta Hava Kuvvetlerimiz olmak üzere birçok askeri sırrımızı onlara veriyormuş. Şu anda ülkemizde Rusya hesabına çalışan casus soruşturması çok yönlü ve başka ülke istihbaratlarının katılımıyla devam ediyor. Ancak elimizde bulunan şimdiki deliler bile bunun yüzde 90 doğru çıkacağına işaret ediyor. Yürütülen soruşturma bunu teyit ederse, Rusya ile ilişkilerimizi gözden geçirmek durumunda kalacağımızı söylemek zorundayım” dedi. Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl ise gelecek ay gerçekleştirmesi planlanan resmi Rusya ziyaretini iptal etti.

Haberin Devamı

LAVROV’DAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Avusturya’daki gelişmelerden ben de az önce haberdar oldum. Duyduklarımı hoş olmayan, hayret verici bir sürpriz olarak tanımlayabilirim. Avusturya’nın Rusya’dan bir talebi var ise uluslararası diplomatik kuralların öngördüğü biçimde bize başvuruda bulunması gerekirdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!