Avrupa'yı sel aldı

Güncelleme Tarihi:

Avrupayı sel aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2003 01:41

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde sağanak yağış ve fırtınanın neden olduğu sellerde 5 kişi öldü, çok sayıda ev sular altında kaldı, ulaşım diye bir şey kalmadı. Polonya'da ise aşırı soğuklarda 200 kişi donarak can verdi. Romanya’da eriyen karlar, binlerce evi sular altında bıraktı.

Avrupa, başta seller ve aşırı soğuklar olmak üzere afetlerle boğuşuyor. Almanya, Fransa, İngiltere, Portekiz, Belçika, Avusturya, Hollanda, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'nde etkili olan seller, yaşamı olumsuz etkiledi. Bu ülkelerde deniz, kara ve demiryolu ulaşımı aksadı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Avrupa genelinde çok sayıda kişi yaşamını yitirdi ve on binlerce evi su bastı.

BELÇİKA: Ülkenin güney ve batısında birçok bölge sular altında kaldı. Sellerde bir kişi öldü. Son 10 yılın en kötü sel felaketini yaşayan ülkede ordu alarma geçirildi.

ALMANYA: Seller nedeniyle Yukarı Pfalz bölgesinde biri kadın iki kişi öldü. Thüringen eyaletindeki Luebingen kasabası ise boşaltıldı. Saatteki hızı 194 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi. Kötü hava koşulları, Almanya'da yüz milyonlarca euroluk hasara yol açtı.

SLOVAKYA: Şiddetli fırtına nedeniyle bir otobüsün kontrolden çıktı, bir kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

ROMANYA: Karların erimesi sonucu oluşan seller, yüzlerce evi sular altında bıraktı ve tahrip etti.

FRANSA: Şiddetli fırtına nedeniyle binlerce kişi elektriksiz kaldı.

İNGİLTERE: Şiddetli yağmura bağlı olarak güney bölgelerinde etkili olan seller yaşamı olumsuz etkiledi.

PORTEKİZ: Sel sularına kapılan bir turist yaşamını yitirdi.

HOLLANDA: Şiddetli yağışların yol açtığı seller büyük maddi hasara yol açtı.

POLONYA: Aşırı soğuklar nedeniyle 200 kişi donarak öldü. Polis, ölümlerin genelde aşırı miktarda alınan içkiden sonra dondurucu soğukta sızıp kalınması sonucunda meydana geldiğini açıkladı.

Ren, saatte 4 cm yükseliyor

Almanya'da şiddetli yağışlar nedeniyle birçok nehir taştı. Ren nehrindeki suyun hızla yükselmesi, Köln ile Koblenz arasındaki nehir trafiği durduruldu. Yetkililer, Ren'in saatte 4 santim yükseldiğini belirttiler. Şu andaki su yüksekliğinin 9.80 ile 9.99 arasında değiştiğini belirten yetkililer, yüksekliğin 10 metreyi geçmesi durumunda Köln kentinin sular altında kalacğını söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!