Avrupa'da Radar Maratonu Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupada Radar Maratonu Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 09:55

Almanya’da önümüzdeki perşembe günü geniş kapsamlı bir radar kontrolü yapılacak.

Haberin Devamı

Her sene yapılan ve ‘radar maratonu’ olarak adlandırılan kontrole özellikle nüfusu yoğun olan Kuzey Ren-Vestfalya, Bavyera gibi eyaletler katılacak. Baden-Württemberg, Bremen, Aşağı Saksonya, Rheinland-Pfalz ve Saksonya eyaletleri ise katılmayacaklar.

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı RalfJäger, eylemin en az 20 Avrupa ülkesinde daha yapıldığını söyledi. Eylem, saat 06.00’da başlayacak ve 22.00’ye kadar sürecek. Geçen yıllarda radar kontrolü 24 saat sürmüştü. 

Kontrolün amacı, trafikte yer alanlara hızlı araç kullanmanın tehlikeli olduğunu göstermek ve hassaslaştırmak. Kontrol sayesinde geçen yıl 91 bin kişi aşırı hız dolayısıyla radar kontrolüne takılmıştı. Kontrolden geçen 3,2 milyon aracın yüzde üçünün hızlı seyrettiği anlaşılmıştı.

Avrupa genelinde hız limitin denetimiyle beraber on binlerce polis trafikte diğer trafik ihlallerin başında gelen emniyet kemeri takmayan ve cep telefonuyla konuşanları cezalandıracak.Radar maratonuyla ölümle sonuçlanan kazaların en az seviyeye düşürülmesinin amaçlandığını çünkü aşırı hızın kazalara yol açtığını vurguladı.

Haberin Devamı

Sürücüleri hız konusunda uyarmak ve belirlenen hız limiti aşılması durumunda istenmeyen kazalara yol açılabileceği mesajı vermek amacıyla bugün başlayan radar maratonu, gelecek yıllarda da sürdürülecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!