Avrupa'da aşırı sağın yeni yüzü Martin Sellner'in evine baskın

Güncelleme Tarihi:

Avrupada aşırı sağın yeni yüzü Martin Sellnerin evine baskın
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 15:48

Avusturya'da polis, Yeni Zelanda'da düzenlenen cami saldırılarıyla ilgili soruşturmayla bağlantılı olarak ülkedeki aşırı sağcı bir grubun lideri Martin Sellner'in evine baskın düzenledi.

Haberin Devamı

Aşırı sağcı Kimlikçi Hareketi'nin (İBÖ) lideri Sellner, yayımladığı bir videoda, Christchurch kentinde düzenlenen saldırıların zanlısından bir bağış aldığını söyledi, ancak saldırılarla ilişkisi olmadığını savundu.

15 Mart'taki saldırdılarda 50 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

28 yaşındaki Avustralyalı zanlı Brenton Tarrant, şu ana dek bir cinayetle suçlandı ve başka suçlamaların da yöneltilmesi bekleniyor.

Sellner yayımladığı videoda, "Tarrant" adlı birinden "alışılmadık derecede büyük bir miktar" bağış bulunan bir e-posta aldığını anlattı. Sellner daha sonra diğer bağışlarda olduğu gibi bir teşekkür mesajı yolladığnıı belirtti.

Sellner "Bu terör saldırısıyla hiçbir ilgim yok." dedi ve örgütünün barışçıl bir göç karşıtı hareket olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Martin Sellner, polisin Viyana'daki dairesinde bulunan telefonu, bilgisayarı ve diğer elektronik cihazlarına el koyduğunu anlattı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Christoph Pölzl da, terörle mücadele polisinin Graz kentindeki savcılığın emriyle evi aradığını belirtti.

Savcılık Sözcüsü de, İBÖ'ye yapılan 1500 euroluk bağışı incelerken, şüpheli bir e-posta adresiyle karşılaştıklarını vurguladı.

Avusturyalı yetkililer geçen hafta Tarrant'ın ülkeyi ziyaret ettiğini doğrulamıştı, ancak burada neler yaptığına dair ayrıntı bulunmuyor.

Sellner ve kız arkadaşı Brittany Pettibone'un İngiltere'ye girişi engellenmişti.

Sellner son dönemde, Avrupa'daki başlıca genç, aşırı sağcılardan biri haline geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!