Avrupa’nın en iyi araştırmacısı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın en iyi araştırmacısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 00:00

“Genç Araştırmacı Ödülü” kanser çalışmalarıyla bilinen ve İsviçre’de yaşayan moleküler biyolog Ataman Şendöl’e verildi.

Haberin Devamı

SCIENCE Dergisi ve GE HEALTHCARE firmasının 4 kıtadaki en iyi araştırmacılara verdiği, “2010 Yılı Avrupa Kıtası Genç Araştırmacı Ödülü”, Türk bilim insanı moleküler biyolog Ataman Şendöl’e (33) verildi. Dr. Şendöl, yaptığı araştırmada kanser hücrelerinin oksijen yetersizliği nedeniyle ölmediğini ortaya koydu ve buna neden olan bir geni buldu.
Ataman Şendöl, ödülünü Nobel ödüllerinin verildiği Stockholm’deki törenle eş zamanlı olarak bu şehirde düzenlenen törende aldı. İsviçre’nin Zürih kentinde doğan, Zürih ve Lozan Tıp Fakültesi’ni bitiren Şendöl, Zürih Üniversitesi Mikrobiyoloji Bölümü’nde Prof. Dr. Michael Hengartner’in araştırmacılar grubu arasında çalıştığını belirtti.
Zürih Üniversitesi’nin mükemmel bir çalışma ortamı sağladığını vurgulayan Şendöl, “İki ay Ankara’daki İbn-i Sina Hastanesi’nde çalışmıştım. Çok güzel bir ortam vardı. Her an her şey olabilir ve araştırmalarımı bir süre de olsa Türkiye’de yürütebilirim. Yeni teknikler çok pahalı. Çin, ABD’den çoğu araştırmacılarını ülkesinde çok iyi bir ortam kurarak geri alabildi. Türkiye de bunu yapabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!