'Avrupa güvenliği Türkiye’siz olmaz'

Güncelleme Tarihi:

Avrupa güvenliği Türkiye’siz olmaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 08:30

NATO Genel Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa savunması konusunda ilerlenirken bunun transatlantik ilişkiyi güçlendirici şekilde yapılması gerektiğini çünkü Avrupa güvenliğinde Avrupa Birliği üyesi olmayan müttefiklerin merkezi rol oynadığını söyledi.

Haberin Devamı

Berlin’deki German Atlantic Society adlı düşünce kuruluşunda konuşan Stoltenberg, “Güneyde, terörle, Irak ve Suriye’de gördüğümüz tüm şiddet ve istikrarsızlıkla mücadelede kilit olan Türkiye, kuzeyde Norveç, batıda Kanada, ABD ve Birleşik Krallık gibi ülkeler olmaksızın Avrupa savunmasını öngörmek imkansız” dedi. Stoltenberg, Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılmasının ardından NATO’nun savunma harcamalarının yüzde 80’inin İttifak’ın AB üyesi olmayan ülkelerinden geleceğinin altını çizdi.

Güvenlik ortamının meydan okumalarla dolu olduğunu vurgulayan Stoltenberg, AB’nin savunma alanındaki artan çabalarının Avrupa’nın güvenliği için önemli olduğunu ve NATO’yu daha güçlü kılabileceğini söyledi. Stoltenberg, transatlantik ortaklığına bağlı olduğu sürece bu çabaları memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!