Avrupa Birliği: Son derece endişe verici

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Birliği: Son derece endişe verici
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 13:59

Avrupa Birliği Komisyonu, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin bildirisine imza atan akademisyenlerden bazılarının gözaltına alınmasına ve açılan soruşturmalara sert tepki göstererek, gelişmeleri ‘son derece endişe verici’ olarak niteledi.

Haberin Devamı

AB Komisyonu’nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn’ın Sözcüsü Maja Kocijancic, “İfade özgürlüğü, Kopenhag siyasi kriterlerine uygun olarak korunmalı. Gözdağı veren bir ortam buna ters düşüyor. Türkiye’nin yasalarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihadında belirlenen Avrupa standartlarına uygun bir şekilde uygulanmasını sağlamasını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aralarında PKK tarafından yapılanlar ve Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırının da dahil olduğu terör saldırılarının her türünü en güçlü şekilde kınadıklarını teyit etiklerini belirten Kocijancic, “Terörle mücadelede, insan haklarının da dahil olduğu uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklere tam saygı gösterilmesi gerektiğini yeniden ifade ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

AB Komisyonu açıklamasında, Kürt barış sürecinin çok sayıda cana mâl olmaya devam eden sorunu çözmenin tek yolu olmayı sürdürdüğü belirtilerek, AB’nin bu doğrultudaki tüm çabaları desteklemeye hazır olduğu kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!