Avrasya Maratonu sönük
23. Uluslarası Avrasya Maratonu'na geçen yıllara göre daha az katılım oldu. Maratonda Etiyopyalı atlet Turbe Biedasou birinci oldu.
Beşiktaş İnönü Stadı`na Yugoslav Sreten Ninkoviç ile birlikte giren Turbe Bedasou, finiş çizgisine yaklaşık 1 metre kala rakibini geçerek ilk sırayı aldı.
Maratonda, Yugoslav atlet Ninkoviç, 2.18,22`yle 2. olurken, Faslı atlet Erraoui Mouhammed de 2.18.35`lik derecesiyle 3.lüğü kazandı.
Yarışın ilk 20 kilometresini 3. sırada geçen Türk atlet Zeki Öztürk ise ilerleyen kilometrelerde aynı performansı gösteremeyerek gruptan koptu ve 2.23.07`lik derecesiyle maratonu 6. sırada tamamladı.
Öztürk ayrıca, bu derecesiyle organizasyon içinde gerçekleştirilenTürkiye Şampiyonası`nda da birinci oldu.
Türk atletlerden Cihangir Demirel, 2.24.10`la 7., Ahmet Ali Baş ise 2.27.38`lik derecesiyle 8. sırada kendine yer buldu.
Ayrıca maraton ikincisi Yugoslav sporcu Sreten Ninkoviç, Balkan Şampiyonu olurken, Romanya`dan Arthur Vianosmikos 2.22.18`le 2. sırayıaldı.
Balkan Şampiyonası`nda Türk atlet Zeki Öztürk, milli takımda yer almadığı için, maratonu 7. sırada tamamlayan Cihangir Demirel Balkan Şampiyonası`nda 3. oldu.
BAYANLAR ÅžAMPİYONU PUSKINA   Â
Maratonda bayanlarda ise Ukrayna`dan Ludmila Puskina, 2.38.21`lik derecesiyle birinciliği, Mehtap Sızmaz 2.39.13`le 2.liği ve Bulgar Milka Mihailova da 2.40.39`la 3.lüğü aldı.
Türk sporcu Mehtap Sızmaz ayrıca, Türkiye Şampiyonası ve Balkan Şampiyonası`nda da ilk sırayı aldı.
Genel sıralamada bayanlarda Türk atletler Lale Öztürk 2.44.47`yle 6., Serap Aktaş ise 2.47.12`yle 8. sırada kendilerine yer buldular.
Bu arada bazı atletler yarış bitiminde fenalık geçirirken, bu yarışmacılara bitiş masasında kurulan acil serviste ilk müdahaleler yapıldı.
Yorumları Göster
Yorumları Gizle