Atina'ya Kıbrıs uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Atinaya Kıbrıs uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi terörü desteklemeyi sürdürdükçe, Kıbrıs sorununa çözüm bulunamayacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sermet Atacanlı, Atina'nın Türkiye karşıtı tutumunun belgeleriyle sergilenmesine dikkat çekerek, değerlendirme toplantılarının sürdüğünü belirtti. Atacanlı, şunları söyledi:

Öcalan’ın üzerinde Kıbrıs Rum pasaportu çıktığını biliyoruz. Bu tür davranışlar zaten mevcut olan güvensizlik duygularını derinleştirmekten öteye fayda sağlamaz. Kıbrıs meselesinin çözümünde ilerleme sağlanması, Rumlar'ın ortaya koyacağı tutum değişikliği ile yakından bağlantılıdır. Yunan hükümeti gibi Rum yönetiminin de terör örgütüne verdiği desteği sona erdirmesi zorunludur'

Türkiye'nin, Yunanistan'ın terör karşısında tutumunu uluslararası platformda teşhir etme çalışmalarını sürdürdüğünü de vurgulayan Atacanlı, şöyle devam etti:

‘Terör terördür. Her ülke teröre karşı mücadele etmek zorundadır. Teröre karşı gerektiği gibi kesin bir tutum almadığına inandığımız bazı ülkeleri de bu çerçevede uluslararası platformda ortaya koymak isteriz.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!