Atina - Viyana hattında kriz

Güncelleme Tarihi:

Atina - Viyana hattında kriz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 15:51

Avusturya'nın, kendisini dışlayarak Balkan ülkeleriyle mülteci zirvesi toplamasına tepki gösteren Yunanistan, Viyana'daki büyükelçisini geri çağırdı. 

Haberin Devamı

Mülteci sorunu nedeniyle Atina-Viyana ilişkilerinde kriz patlak verdi.

Avusturya’nın, Yunanistan’ı davet etmeden, mülteci sorununu görüşmek üzere İçişleri ve Dışişleri Bakanları düzeyinde  9 Balkan ülkesinin katılımı ile Çarşamba günü Viyana’da bir toplantı düzenlemesi Atina’nın sert tepkisine yol açtı.

Yunanistan, Viyana’daki görüşmenin öncesinde, AB ülkeleri arasında alışık bir uygulama olmamasına rağmen, Avusturya’ya bir protesto notası vermişti.

Atina - Viyana hattında kriz

Bugün ise Viyana’daki Büyükelçi Hrisula Aliferi istişarelerde bulunulmak üzere Atina’ya çağırıldı.

Yunan Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, AB’nin büyük sorunlarının kökleri 19’uncu yüzyıla dayanan insiyatifler ile çözülemeyeceği, AB Zirvesi’nde ülke liderlerinin aldıkları kararların bazı polis şeflerinin direktifleri ile iptal edilemeyeceği ve tek taraflı uygulamaların, hem Uluslararası Hukuk he de AB mevzuatının ihlali olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Yunanistan’da, Makedonya’nın önümüzdeki günlerde sınırlarını kapatacağına dair haberlerin yoğunlaşması üzerine, on binlerce mülteci ile göçmenin ülkede mahsur kalacağı endişesi doruğa çıktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!