Atina ile yeniden tatbikat gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Atina ile yeniden tatbikat gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Kranidiotis, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile önceki gün Kiev'de yaptığı toplantıda, Türkiye-KKTC ortak Toros tatbikatı ile ilgili rahatsızlığını dile getirdi.

Kranidiotis, Türk gazetecilere yaptığı açıklamada da, iki ülke başbakanlarının görüşmesi planlanan Girit zirvesiyle tatbikatın aynı tarihlere denk düşmesinin ‘‘iyi bir fikir olmadığını’’, bu görüşünü Cem'e de ilettiğini söyledi.

Yunan Dışişleri Bakanı Theodoros Pangolos'un New York'ta Cem ile yaptığı görüşme sonrası Türk yetkililere hakaret eden sözlerinden sonra iki ülke yetkilileri ilk kez Kiev'de bir araya geldi. Cem'in Pangalos ile görüşmeme isteğini diplomatik bir dille iletmesi üzerine Atina'nın Kiev'e Dışişleri Bakan Yardımcısını bir iyiniyet jesti olarak gönderdiği öğrenildi. Görüşmede her iki tarafta kendi görüşlerini tekrarladılar. Cem, ‘‘Sorunları çözmek için diyalog gerekir. Masaya oturmak şart’’ dedi. Yunanlı Bakan da diyaloğa inandığını, ancak Yunanistan'ın egemenlik haklarını müzakere edemeyeceğini belirtti. Buna karşın Girit görüşmesinden umutlu olduğunu söyleyen Kranidiotis, Türk tarafını Girit'te görmek istediğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!