Ateşkes tehlikede

Güncelleme Tarihi:

Ateşkes tehlikede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 00:39

Suriye’nin Halep kentinde Nusra Cephesi öncülüğündeki grupların El Eys kasabasını ele geçirmesinin ardından, ordu güçleri, İranlı milisler ve Hizbullah’ın desteğiyle büyük bir operasyon başlattı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 27 Şubat’ta varılan geçici ateşkesten beri muhaliflerle rejim arasında en şiddetli çatışmaların yaşandığını açıkladı.

Haberin Devamı

SURİYE’deNusra Cephesi öncülüğündeki silahlı grupların, Halep’in güneyindeki El Eys kasabası ve El Eys tepesini cuma günü ele geçirmelerinin ardından, Suriye ordusunun, İranlı milisler ve Hizbullah savaşçılarının karadan; Rus uçaklarının da havadan desteğiyle bölgede büyük bir operasyon başlattığı belirtiliyor. İngiltere merkezli, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) şubat sonunda Suudi Arabistan destekli muhalif Yüksek Müzakere Komitesi (YMK) ile Esad rejimi arasında varılan geçici ateşkes anlaşmasından bu yana en şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

‘İHLALE YANIT’
Suriye ordusu ve müttefikleri, güney Halep mıntıkasını kontrol eden El Eys tepesini kontrol altına almaya çalışırken, Rus uçaklarının da havadan yoğun bir bombardıman düzenlediği bildirildi. Hizbullah’a ait El Menar televizyonu, son operasyonun “ateşkesin ihlali”ne yanıt olduğu da ifade edildi. Şam yönetimine yakın bazı kaynaklar El Eys’in geri alındığını ileri sürse de, Nusra Cephesi, kasabayı hala kontrol altında tuttuklarını gösteren bir video paylaştı. Önceki gün Ahrar’uş Şam bu El Eys’e hava saldırıları düzenleyen Suriye ordusuna ait SU-22 tipi bir uçağı düşürmüş ve pilotunu alıkoymuştu. Nusra Cephesi öncülüğündeki koalisyonda, Ahrar’uş Şam, Nureddin Zengi Tugayı, Şamlılar Cephesi ve Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı bazı gruplar yer alıyor.

Haberin Devamı

EL RAİ’YE OPERASYON
Bu arada önceki gün ÖSO ve Fetih Ordusu güçlerinin Azez-Cerablus arasında IŞİD’in elindeki El Rai kasabasına yönelik operasyonları sürüyor. Dün 9 köyün muhaliflerin eline geçtiği açıklandı. Ayrıca muhalifler IŞİD’in stratejik kabul ettiği Dabık kasabasına 10 kilometre mesafede bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!