Ateşkes 48 saat içinde uygulamaya girecek

Güncelleme Tarihi:

Ateşkes 48 saat içinde uygulamaya girecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2006 16:23

İsrail Başbakanlık yetkililerine göre, ateşkes 48 saat içinde, yarın ya da daha büyük olasılıkla pazartesi günü uygulamaya girecek ve kabinenin yarın BM Güvenlik Konseyi kararını oylamasından sonra, tüm askeri operasyonlar durdurulacak.

Yediot Ahronot gazetesi internet sitesinin haberine göre, Başbakanlık yetkilileri, halen İsrail ordusunun Güney Lübnan'da operasyonlarını sürdürmesine rağmen, hükümetin ateşkes kararını almasıyla birlikte, kara harekatı için hedef olarak verilen Litani Nehri'ne ya da Nebatiye Tepeleri'ne ulaşılmamış bile olsa ordunun tüm faaliyetlerinin durdurulacağını söyledi.

Aynı yetkililer, BM kararına göre, İsrail'in Hizbullahın içeride ya da dışarıda, herhangi bir İsrailli hedefe yönelik saldırganlığının olması halinde buna cevap verme hakkının saklı tutulduğunu da dile getirdi. Başbakanlık yetkililerinin, “Hizbullahı sınırdan uzaklaştırarak, Lübnan'a (Hizbullaha) gelecek silahlara ambargo uygulatılarak ve Lübnan ordusunu sınır bölgesine yerleştirerek, etkili bir uluslararası güç sağlayarak ve kaçırılan askerlerin koşulsuz dönmelerinin sağlanması dahil, istediğimiz ne varsa aldık” dedikleri de ifade ediliyor.

23 İSRAİLLİ ASKER YARALANDI

Güney Lübnan'da bugün, Hizbullah militanlarıyla çatışmalarda 23 İsrailli asker yaralandı. BM Güvenlik Konseyinin, savaşı sona erdirme yolundaki çabalarına rağmen, Lübnan'da kara harekatının genişletilmesiyle birlikte, bölgede 4 tümen askerin faaliyette bulunduğu belirtiliyor. Askerlerin, özellikle kısa menzilli roketlerin fırlatıldığı bölgelerdeki faaliyetlerini yoğunlaştırdıkları kaydedilirken, İsrail Genelkurmayı yetkililerinin, bölgedeki işgali tamamlamak için 4-7 gün arasında bir süreye ihtiyaç olduğunu söyledikleri de dile getirildi.

Lübnan'ın Sur kentindeki güvenlik kaynaklarından İsrail basınına yansıyan haberlere göre İsrail askerleri, güney sınırından 11 kilometre içerideki bir köye kadar dayandı. İsrail savaş uçaklarının, bu sabah kuzey, doğu ve güney Lübnan'daki birçok hedefi vurduğu da belirtiliyor. Ölenlerin sayısı da 19 olarak verildi. Lübnan'da vurulan elektrik santralının yetkilisi George Makhul ise hava saldırısının Sayda'nın elektriğini kestiğini, tamiratın 10 gün kadar alabileceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!