'At çocuk' fenomeni

Güncelleme Tarihi:

At çocuk fenomeni
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 16:22

Google’ın StreetView (sokak görüntüleme) programı sayesinde çekilen bir fotoğraf, İskoçya başta olmak üzere Avrupa’da bir şehir efsanesinin doğmasına neden oldu.

Haberin Devamı

"AT ÇOCUK" ŞEHİR EFSANESİ OLDU / FOTO GALERİ

 

Program aracılığıyla İskoçya'nın Aberdeen şehrindeki Hardgate bölgesinde kaydedilen görüntü kısa sürede bir internet efsanesi haline geldi.

 

Görüntüde bir duvarın yanında duran siyah pantolon ve mor gömlekli adam kahverengi bir at kafası giyiyor.

 

Haberin BBC'de yayımlanmasının ardından, İskoçya başta birçok Avrupa ülkesinden onlarca okuyucu İngiliz yayıncı kuruluşa e-mail göndererek, “at çocuk" ismiyle ünlenen kişiyi tanıdıklarını öne sürdü.  

 

Bazıları, esrarengiz at kafalı adama ait olduğunu öne sürdükleri resimler yollarken, diğerleri de "at çocuğun" ta kendisi olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

 

İDDİALAR MUHTELİF

Almanya’dan e-mail gönderen Stefan Kleen, at çocukla geçtiğimiz hafta sonu Almanya’da düzenlenen bir festivalde tanıştıklarını söyledi.

 

Kleen, "at çocuğun" sadece İngilizce konuştuğunu, bu yüzden onunla çok iyi iletişim kuramadıklarını belirtti. Anders Hauge adlı bir başka kişi ise, gönderdiği e-mailde "at çocuk"la Norveç’in Hausegund kasabasında alış veriş yaptıklarını, John Hammond ise İspanya’nın Marbella kentindeki bir barda bira içtiklerini anlattı.

 

John Ainsworth adındaki bir İngiliz ise "at çocuğu" Norwich kentindeki bir parkta gezerken gördüğünü, hatta kendisinden ateş almak için yanına gittiğini söyledi. Ainsworth, “İlk gördüğümde halüsinasyon gördüğümü zannettim ama yanına gittiğimde gözlerim yuvalarından fırladı” dedi.

 

"AKLI BAŞINDA" OKUYUCULAR

Haberden hiç etkilenmeyen okuyucular ise BBC’ye gönderdikleri maillerde, "at çocuk" hadisesinin haber yapılacak bir değeri olmadığını savundu. Bazı okuyucular, görüntüdeki maskeyi takmış olan çok sayıda insan gördüklerini iddia etti.

 

Mark Coates adlı okuyucu, “At çocuk bir kişi değil. Ucuz bir maske. Bu sene Donington'da düzenlenen Download Festivali'nde aynı maskeden takan en az üç kişi gördüm" ifadesini kullandı.

 

Ancak haberin okuyucunun ilgisinin çektiği bir gerçek. BBC, internet sayfasından yayımladığı haberin kısa süre içinde 800 binden fazla kişi tarafından okunduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!