Assange ‘yılın rock starı’

Güncelleme Tarihi:

Assange ‘yılın rock starı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 01:52

Ünlü müzik ve popüler kültür dergisi “Rolling Stone”un İtalyanca versiyonu “Rolling Stone Italia” geleneksel olarak her yıl belirlediği “yılın rock starı”nın bu sene WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange olduğunu açıkladı.

Dergi, son 12 ay içerisinde ön plana çıkan ve bir rock yıldızı havasına sahip yeteneğe layık gördüğü ödül için ocak ayı kapağına son dönemin en çok konuşulan ismini koyarken Julian Assange’ı 1976 yapımı “The Man Who Fell to Earth” adlı filmde başrol oynayan David Bowie’nin bir karedeki duruşunu yansıttı. 29 Aralık’ta piyasaya çıkacak derginin normalin iki misli sayıda basılacağı da belirtildi.
Öte yandan Assange’ın, bugün Londra’da yeniden mahkeme önüne çıkması bekleniyor. İsveç’te hakkında yapılan suç duyurusu nedeniyle birkaç gündür İngiltere’de tutuklu bulunan Assange’ın, kefaletle serbest bırakılıp bırakılmayacağı, bu duruşmada belli olacak. İsveç’in Avrupa genelinde hakkında tutuklama emri çıkarttığı ve tecavüzle suçladığı Assange, geçen haftaki duruşmada, “İsveç’e iadesini engellemek için mücadele edeceğini” söylemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!