Aşkıma değil bana dokunun

Güncelleme Tarihi:

Aşkıma değil bana dokunun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2010 00:00

Erkek arkadaşının eski eşinin, tehdit ve hakaret mesajı gönderdiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu Bremen Eyalet Meclisi üyesi Şirvan Çakıcı, dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Talebi kabul edilen Çakıcı, “Konu tamamen özel. Hukuki sürecin önünü açmak için dokunulmazlığımı kaldırttım” dedi.

Haberin Devamı

ALMAN Sol Parti Bremen Eyalet Meclisi üyesi Şirvan Çakıcı, hakkında suç duyurusunda bulunulması üzerine dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti ve bu talebi Eyalet Meclisi tarafından kabul edildi.

Focus Dergisi, 30 yaşındaki Çakıcı hakkında “tehdit ve hakaret” iddiasıyla soruşturma yürütüldüğünü yazdı. Çakıcı’nın dokunulmazlığının kaldırıldığı belirtilen haberde, “Bremen savcılığı, erkek arkadaşının eski eşine SMS gönderip tehdit ve rahatsız ettiği şüphesiyle Çakıcı hakkında soruşturma başlattı” denildi. Çakıcı’nın, kendisini rahatsız eden erkek arkadaşının eski eşine cep telefonu mesajıyla “ağır bir karşılık” verdiği öne sürüldü. Hürriyet’e konuşan Çakıcı, şunları söyledi:

Karalama kampanyası mı

“Bir kadının yaptığı suç duyurusu üzerine, hukuk sürecinin önünü açmak için savcılığa başvurarak dokunulmazlığımı kaldırttım. Konu tamamıyla özel. Hukuki süreç işlediği için şu an bir açıklama yapmak yasak. Sadece çok basit bir olay olduğunu ve muhtemelen dava dahi açılmadan kapatılacağını söyleyebilirim. Dokunulmazlığımı kaldırtarak hukuk sürecinin bir an önce sonuçlanmasını istedim. Son günlerde Türk kökenli milletvekillerine karşı karalama kampanyaları yürütülmekte. Suçum yok.”

Parti bugün açıklama yapacak

Şirvan Çakıcı, avukatı Bernhard Docke ile görüşüp Focus’un “karalama haberi” üzerine nasıl bir tepki vereceklerini kararlaştıracaklarını da ifade etti. Türkiye kökenli vekil, “Haberin amacı belli. Baştan sona yalanlarla dolu. Yasal hakkımı saklı tutuyorum” dedi. Sol Parti Bremen teşkilatının da bugün konu ile bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Milletvekilinin rızası soruluyor

ALMAN yasalarına göre yapılan bir suç duyurusunun içeriğinin doğru olmasa dahi savcılık bunun tespiti için hukuki işlem başlatmak zorunda. Savcılığın yaptığı araştırma sonunda suç duyurusuyla ilgili dava açılıp, açılmayacağına karar veriliyor. Milletvekillerinin dokunulmazlığı bulunduğu için savcılık araştırmaya başlamadan önce milletvekillerine durumu bildiriyor. Ancak milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını kabul ederse, savcılık çalışma yapabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!