Askerlerin idolü CHUCK

Güncelleme Tarihi:

Askerlerin idolü CHUCK
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2008 07:00

Hollywood’da çevirdiği vurdulu kırdılı filmlerle "sert erkek" imajı yaratan yakın dövüş uzmanı aktör Chuck Norris, Irak’taki Amerikan askerlerinin idolü oldu. Chuck’a ithaf edilen duvar yazıları, N.A.R.O hareketinin Nuri Alço mesajlarını hatırlatıyor.

IRAK’ta başlayan Chuck Norris (68) hayranlığı, giderek Türkiye’deki "Nuri Alço" olayına benzemeye başladı. Bağdat’taki Amerikan helikopter üssünde, kartondan bir Chuck Norris köşesi yapıldı. Köşede, Norris’in boy boy fotoğraflarının üzerindeki "Bir erkeğin kalbine giden en hızlı yol, Chuck Norris’in yumruğudur" ibaresi dikkat çekiyor. Bir diğer yanda da "Chuck Norris, can almayı gülmeceye çevirir" yazılı.

Ünlü aktöre övgü dolu sözlerin, Bağdat’tan Kuveyt’e kadar özellikle tuvalet duvarlarını süslediği ifade ediliyor. Norris’e duyulan hayranlığın ifadesi, sadece tuvalet duvarlarıyla da sınırlı değil. Adına kurulan www.chucknorrisfacts.com adlı internet sitesinde de "Süpermen ancak Chuck Norris’in pijamalarını giyer" ve "Irak’ta kitle imha silahı yok. Çünkü Chuck Norris Oklahoma’da yaşıyor" şeklindeki yazılar göze çarpıyor.

Eski bir asker olan ve kardeşini Vietnam savaşında yitiren Norris de kendisine gösterilen bu ilgiden oldukça hoşnut. Nitekim karateci aktör, Irak’ı birkaç kez ziyaret etti. Bu ziyaretlerin birinde, Deniz Piyadesi şeref üyesi yapıldı. Norris’in, bir zamanlar direnişçilerin kalesi olan ama artık ABD kontrolünde bulunan Felluce’deki ABD üssünü ziyaretinden sonra çavuş Joe Lindsay, duygularını "O bizim için bir ikon. Yenilmezliğin imajı" diyerek dile getirdi.

Amerikan ordusunun halkla ilişkiler görevlilerinden er Mark Braden de "Norris, Irak’ı şiddetin en yoğun olduğu dönemde ziyaret etti. O sırada diğer ünlüler korkudan gelemiyordu. O yaman bir adam" diye konuştu.

HUCKABEE’YE DESTEK

Norris, sadece yumruğu güçlü olduğu için ilgi görmüyor. Bazıları, onun siyasi görüşleriyle Hıristiyan dini arasında kurduğu parallelliği de seviyor. Nitekim, bu çevreler, Norris’in Cumhuriyetçi Parti’den adaylığını koyan dinci Mike Huckabee’yi desteklediği duyurulduğunda, "Hayır, asıl Huckabee Norris’i destekliyor" demişlerdi.

Bruce Lee filmiyle ünlendi

ÇOCUKLUĞUNDA utangaç ve zayıf biri olan kızılderili kökenli Carlos Berry Norris, hava kuvvetlerine katılıp da Güney Kore’deki ABD üssüne görevli gönderilince, tüm hayatı değişti. Güney Kore’de Tangsudo dersleri aldı ve bu dalda uzmanlaşarak kara kuşak sahibi oldu. Daha sonra profesyonel olan ve "Chuck" adı takılan Norris, karatede üç kez orta siklet şampiyonu oldu.

Beyaz perdeye merak salan Norris, 1969 yılında Dean Martin’in bir filminde ufak bir rol üstlendi. Ama asıl ününü, dövüş filmlerinin efsane ismi Bruce Lee’nin sayesinde kazandı. Norris, ilk kez 1972 yılında çevrilen ve başrolünü Bruce Lee’nin oynadığı "The Way of the Dragon" filmiyle Hollywood’da tanındı.

Lee ile antrenman yapan Norris, filmde yumruklarını ve tekmelerini başarıyla konuşturdu.

Chuck literatürü

Floş Royal'den iyi tek el, Chuck Norris'in elidir.

Yaygın inancın aksine ABD demokrasi değil, Chucktatörlüktür.

Irak’ta kitle imha silahı yok. Çünkü Chuck Norris Oklahoma’da yaşıyor.

Chuck Norris, gözleri açık hapşırabilir.

Öcüler yatağa girmeden önce dolapta Chuck Norris var mı diye kontrol eder.

Evrim teorisi yoktur, Chuck Norris’in yaşamasına izin verdiği yaratıklar vardır.

NARO edebiyatı

Nuri Alço Revival Organization (NARO) grubunun duvar yazılarından seçmeler:

Nuri Alço, ilim irfan paratoneri.

Nuri Alço sanat için soyundu.

İmgesel katliam! N.A.R.O.

Kozmik Bilinç Nuri Alço.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!