Askeri uçak şehir merkezine düştü

Güncelleme Tarihi:

Askeri uçak şehir merkezine düştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 22:24

Endonezya’nın en büyük üçüncü kenti Medan’da askeri nakliye uçağı dün şehir merkezindeki evlerin üzerine düştü. 74 kişinin cesedine ulaşıldı. Ölü sayısının 100’ü geçmesinden endişe ediliyor.

Haberin Devamı

Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya’da dün korkunç bir uçak kazası meydana geldi. Endonezya Hava Kuvvetleri’ne ait bir nakliye uçağı, Natuna Adaları’na doğru gitmek üzere Kuzey Sumatra eyaletinin başkenti Medan’daki Soewondo Hava Kuvvetleri Üssü’nden yerel saatle 12.08’de havalandı.

Uçak, sadece iki dakika sonra üsten beş kilometre uzaklıktaki Medan şehrindeki yerleşim alanına düştü. Amerikan yapımı Lockheed C-130 Hercules tipi askeri nakliye uçağının iki evle bir otelin üstüne çakıldığı belirtildi. Kazanın ardından yerleşim yerinde alev topu oluştu, evler enkaz haline geldi, siyah dumanlar gökyüzüne yükseldi. Arama kurtarma çalışmalarında şu ana dek 74 kişinin cesedine ulaşıldı. Ancak ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Endonezya Hava Kuvvetleri‘nden Agus Supriatna, kaza bölgesinden yaptığı açıklamada uçaktaki 113 yolcunun çoğunun Hava Kuvvetleri’nde çalışan askerlerin aileleri olduğunu söylerken “Kimse hayatta kalmamış gibi gözüküyor” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

GERİ DÖNMEK İSTEMİŞ

Endonezya Genelkurmay Başkanı Moeldoko’nun kazayla ilgili soruşturma emri verirken uçağın düşme nedeni henüz bilinmiyor.

Endonezya Arama Kurtarma Ajansı Başkanı Henry Bambang Soelistyo, uçağın düşme nedenini henüz bilemediklerini söylerken, “Uçakta 12 mürettebat vardı. Uçağın enkazından 12 mürettebatın da cesedine ulaşıldı. Kurtarma ekibindeki arkadaşlarımız enkaz yerinde titizlikle çalışmalara devam ediyor.” dedi.

Agus Supriatna isimli yetkili de teknik aksaklıklar nedeniyle pilotun üsse geri dönmeyi istediğini söylerken “Havaalanına geri dönüş için sağa dönüş yaparken yere çakıldı” dedi. Fahmi Sembiring isimli görgü tanığı ise uçaktan havada iken siyah dumanlar çıktığını gördüğünü söyledi.

1964’TE ÜRETİLMİŞ

Askeri kaynaklar, Endonezya’nın diğer adalarındaki üsler için lojistik malzemeler taşıyan uçağın, 1964’te ABD’de üretildiğini ancak yaşına rağmen iyi durumda olduğunu belirtti. 3.4 milyon nüfusuyla Endonezya’nın başkent Cakarta ve Sumatra’dan sonra 3’üncü büyük şehri olan Medan’da 10 yıl önce de büyük çaplı bir uçak kazası meydana gelmişti. 2005’in Eylül ayında Mandala Havayolları’na ait Boeing 737 uçağı havalandıktan kısa süre sonra sivillerin yaşadığı bir alana düşmüş, uçağın düştüğü alandaki vatandaşlar da dahil olmak üzere 143 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!