Asker gönderme Türkiye'nin kendi kararı

Güncelleme Tarihi:

Asker gönderme Türkiyenin kendi kararı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2001 12:40

Özbekistan'da temaslarda bulunan Rumsfeld, "ABD, Türkiye'den asker göndermesini mi talep etti?" sorusuna "Afganistan'a Türk askerinin gelmesi tamamiyle Ankara'nın kendi kararıdır. Ne tür bir görev alacaklarına da Türkiye karar verir" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Afganistan harekatı çerçevesinde bölge ülkelerini ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Özbek Savunma Bakanı Kadir Gulomov ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Rumsfeld gazetecilerin Türkiye'nin Afganistan'a asker gönderme kararı ile ilgili sorulayla karşılaştı.

Bir gazetecinin, "Türkiye'nin Afganistan'a göndereceği askerler nerelere yerleşecek ve hangi görevleri alacak" sorusuna Ramsfeld şu karşılığı verdi:

"Türk askerinin Afganistan'ın kuzeyindeki İttifak Güçleri denetimindeki bölgelerde görev alacağını sanıyorum. Opeasyonlarla ilgili ayrıntılı bilgi vermek istemiyorum. Ayrıca Türk askerinin, kuzey ittifakını eğitmek üzere geleceğini medyadan okudum. Ancak Türklerin hangi görevlerde geleceğine Türkiye kendisi karar verir. Bu konuda da daha ayrıntılı bilgi veremem"

TÜRKİYE'NİN KENDİ KARARI

ABD Savunma Bakanı, Türkiye'nin daha önce asker göndermeyeceğini açıkladığına dikkat çeken bir başka gazetecinin, "ABD, Türkiye'den asker göndermesini mi talep etti?" şeklindeki sorusuna ise, "Afganistan'a Türk askerinin gelmesi tamamiyle Ankara'nın kendi kararıdır. Ankara asker göndermeye karar verdi ve terörle mücadelede bize destek oluyor. Yine aynı şekilde operasyonlar ve kimlerin ne kadar asker vereceği konusunda ayrıntılı bilgi veremem" cevabını verdi.

ABD Savunma Bakanı Özbekistan'daki Amerikan askerlerinin sayısının artırılması ile ilgili olarak ise, Özbek yetkililer ile daha önce alınan kararların uygulandığını ve yeni bir karar alınmadığını söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!