"Aşk virüsü"nü 40 kişilik bir öğrenci grubu mu yarattı?

Güncelleme Tarihi:

Aşk virüsünü 40 kişilik bir öğrenci grubu mu yarattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Filipin polisi, Manila'da 22 yaşındaki AMA bilgisayar okulu öğrencisi Guzman'ın kızkardeşiyle birlikte yaşadığı evde bir bilgisayar disketi buldu. Guzman, öğrencisi olduğu AMA bilgisayar okuluna "bilgisayar şifrelerini çözerek yabancı bilgisayarlara girmek ve bilgisayarları çökertmek" konulu bir tez vermek istemiş fakat okulla ilişiği kesilmişti. Guzman'ın evinde bulunan disketteki bilgisayar programının karakteristikleriyle aşk virüsünün karakteristiklerinin birbirine çok benzediğini açıkladı.

Yetkililer, bu programın 40'tan fazla kişi tarafından yaratıldığını düşünüyor. Ulusal Araştırma Bürosu'ndan yapılan açıklamada, ele geçirilen disketin Manila'nın Pandacan ismindeki bölgesinde ortasınıfa ait bir dairede bulunduğu bildirildi. Bulunan virüs programının AMA bilgisayar okulu öğrencisi Michael Buen tarafından yazıldığının belirlendiği açıklandı. Polis, olayda daha önce gözaltına alınan Onel de Guzman adlı öğrencinin ve kendilerini Grammarsoft olarak adlandıran bir grup gencin de parmağı olduğunu saptadı.

Virüs programının öğrencilerin fikirlerini birleştirerek, kasıtlı olarak bilgisayarlara zarar vermek amacıyla yaratıldığı ve olayda 40'tan fazla kişinin parmağının olduğu düşünülyor. yetkililer, tutuklanan öğrencilerin avukatlarının iddia ettiği gibi virüsün kazayla diğer bilgisayarlara bulaşmış olamayacağını söylüyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!