Aşırı sağa karşı tüm seçmenler sandığa

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağa karşı tüm seçmenler sandığa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 10:57

Fransa’daki önde gelen Müslüman örgütleri, pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu oylaması öncesi, aşırı sağcı Marine Le Pen’e karşı cephe oluşturmak için Yürüyüş Hareketinin Lideri Emmanuel Macron’a destek çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

BAŞKENT Paris’in en önemli camilerden biri olan Paris Camisi’nin Yöneticisi Dalil Ebubekir, yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki herkes gibi Müslüman vatandaşların da aşırı sağ, ırkçı ve yabancı karşıtı düşüncelere karşı durması gerektiğini belirterek, bu gerekçelerle Fransa’daki Müslümanları Macron’a oy vermeye çağırdı.
Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkanı Anouar Kbibech, Fransa Protestan Toplumu Temsilcisi François Clavairoly ve Fransa Yahudilerinin Hahambaşı Haim Korsia tarafından yayınlanan ortak bildiride, Le Pen’e karşı Macron’a oy verilmesi çağrısı yapıldı.

TÜM SEÇMENLER SANDIĞA GİTMELİ

Cömert, hoşgörülü ve dünyaya açık Fransa’yı temsil eden Macron’un, aşırı sağa karşı zaferi için tüm seçmenlerin sandığa davet edildiği çağrıda, üç farklı inancın temsilcisi, “Görevlerimizin siyasi tarafsızlığı gerektirdiğinin farkındayız fakat her şeyden önce sorumlu birer yurttaş olarak, açık bir şekilde Emmanuel Macron’a oy verilmesi çağrısı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
CFCM’nin daha önce cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun değerlendirildiği yazılı açıklamasında, seçimin ikinci turunda ayrımcılığa, kine ve aşırılığa karşı Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiği kaydedilmişti.
Açıklamada, Macron ile Fransa’daki Müslümanları ilgilendiren konuların açık şekilde konuşulduğu belirtilerek, cumhurbaşkanı adayının, konsey yetkililerine “Laikliğin bütün dinlerin mensuplarını koruyabilmesi gerektiği” görüşünü aktardığı vurgulanmıştı.

Haberin Devamı

SİYASİ GÖRÜŞLERİNİZİ BİR KENARA BIRAKIN

Fransa’daki Müslümanlar Derneğinin yazılı açıklamasında ise ülkedeki bütün Müslümanlara, siyasi görüşlerini bir kenara bıkarak, “Ulusal Cephe Partisinin yabancı düşmanı, Yahudi karşıtı ve ırkçı düşüncelerine karşı cephe oluşturmak amacıyla yoğun bir şekilde Macron için oy kullanılması” çağrısında bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!