Asi liderleri vurmak için ‘suikast yasası’

Güncelleme Tarihi:

Asi liderleri vurmak için ‘suikast yasası’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2001 00:00


Haberin Devamı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'ye mensup bir milletvekili, ülke çıkarlarına büyük tehdit oluşturan yabancı devlet adamlarına karşı başkanın emriyle ‘gerekirse suikast düzenlenebilmesine olanak tanıyan’ bir yasa tasarısı hazırladı.

Georgia eyaleti milletvekili Bob Barr, The Washington Times gazetesine açıklamasında, ‘kendimizi kandırmayalım. Yakın tarihimizdegörüldüğü gibi ABD, gerektiğinde çıkarlarını korumak için dünyanın heryerinde her şeyi yapmaya hazır. Benim tasarım yasalaşırsa, gerektiğinde suikast düzenlenebilmesine yönelik yasal boşluğu dolduracak’ dedi.

Barr, tasarısının yasalaşması durumunda hakkında öldürme emri çıkarılabilecek yabancı devlet adamları arasında Irak, Libya ve Küba liderleri Saddam Hüseyin, Muammer Kaddafi ve Fidel Castro'nun bulunup bulunamayacağının sorulması üzerine ‘olabilir’ yanıtını verdi.

Eski başkanlar Gerald Ford ve Ronald Reagan tarafından yayınlanan kararnamelerde, ABD hükümetinde görev yapan herhangi bir kişinin, yabancı bir ülke yöneticisinin yaşamına yönelik bir girişime katılmasıyasaklanmıştı.

Gözlemciler, Barr'ın tasarısının yasalaşma ihtimalinin yüksek bulunmadığını, ancak bu devirde böyle bir tasarının Kongre'ye sunulmasının bile ‘ilginç’ olduğunu belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!