Arnavutluk'ta facianın eşiğinden dönülmüş

Güncelleme Tarihi:

Arnavutlukta facianın eşiğinden dönülmüş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 17:53

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da dün binlerce kişinin katıldığı protesto gösterileri sırasında facianın eşiğinden dönüldüğü ortaya çıktı. Tiran polisi son düzenlediği basın toplantısında, dünkü eylemlerin sonunda Başbakanlık binasının önünde bırakılmış aracın içine gizlenmiş 20 kilo dinamit bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

İŞTE TİRAN SOKAKLARINDAN ÇATIŞMA ANLARI / Foto Galeri

PROTESTOCULAR HER YERİ YAKIP YIKIYOR / WEB TV

Olayın ortaya çıkmasından kısa bir süre önce dinamite bağlı fitil sisteminin devreye girdiği ancak fitildeki arıza nedeniyle dinamitin patlamadığı açıklandı. Tiran Polis Merkezi’nden yapılan açıklamada, bombanın patlaması halinde büyük bir facia yaşanabileceği, olayın ucuz atlatıldığı ve Arnavutluğun dört yanında bu aracın sahibinin arandığı açıklandı.

Bu açıklamanın ardından Sosyalist Partisi lideri Edi Rama, dinamit dolu aracı başbakanlık kapısına getiren kişinin kendi partisinin üyelerinden birinin olmadığını, Sosyalist Partisi’nin böyle bir katliam için eylem düzenlemediğini ve bütün bu olanların hükümetin bir senaryosu olabileceğinden şüphe ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Başbakan Salih Berişa ise, bu olayı ancak terörist eylemcilerin düzenleyebileceğini, katliamın yaşanmamasından dolayı mutlu olduğunu ve olayın faillerinin en kısa sürede yakalanacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!