Arnavutluk Tunus ve Libya'yla karşılaştırılamaz

Güncelleme Tarihi:

Arnavutluk Tunus ve Libyayla karşılaştırılamaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 16:08

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı James Stainberg, Arnavutluk'taki durumun Tunus, Libya ve diğer ülkelerdeki ortamla kıyaslanamayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Stainberg, Arnavutluk ziyaretini tamamlamasının ardından düzenlediği basın toplantısında “Arnavutluk'taki gelişmelerden çok kaygılıyız. 21 Ocak tarihli olaylar kapsamlı ve tarafsız şekilde soruşturulmalıdır" dedi.

Arnavutluk'ta mayısta yerel seçimlerin düzenleneceğini hatırlatan Stainberg, siyasi partilerin Arnavutluk'un ilerlemesi yönünde çaba sarf etmeleri gerektiğini belirtti. Stainberg, "Biz, Arnavutluk'u seviyoruz ve bu nedenle Arnavutluk'ta meydana gelen olaylar için kaygılıyız. Bu ülkede anayasaya, hukuk devletine, bağımsız kurumlara saygı gösterilmelidir. Yalnız serbest ve dürüst seçimlerle halk en iyi alternatifi seçebilir” diye konuştu.

"Arnavutluk'taki durumun Tunus, Libya ve diğer ülkelerdeki ortamla kıyaslanamayacağını" vurgulayan Stainberg,” Arnavutluk'ta demokrasi var. Arnavutluk'ta demokrasi gelişmektedir. Arnavutluk demokratik anayasaya ve kurumlara sahip bir ülkedir. Arnavutluk'ta taraflara anayasaya saygı göstermeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!