Arjantin devlet baÅŸkanına eÅŸi görülmemiÅŸ ölüm tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Arjantin devlet başkanına eşi görülmemiş ölüm tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 00:00

Devlet Başkanı Cristina Kirchner'in seyahat ettiği helikopterin telsiz frekansından aldığı ölüm tehdidi Arjantin'de ortalığı karıştırdı. Yetkililer, vakit kaybetmeden olayla ilgili soruşturma açtı.

Haberin Devamı

Olay Cuma günü yaÅŸandı. Associated Press ajansı, Kirchner'i hükümet sarayına götüren helikopterin telsiz frekansına kimliÄŸi belirsiz kiÅŸiler tarafından girildiÄŸini bildirdi.      Â

KimliÄŸi belirsiz kiÅŸiler, devlet baÅŸkanına aÄŸza alınmayacak küfürler sıralarken, "öldürün onu!" diye tehdit de savurdu. Ayrıca kısa bir süre de olsa askeri bir marşın dinletildiÄŸi de ifade edildi.  Â

Arjantin Başbakanı Anibal Fernandez, olayı bir "sindirme manevrası" olarak tanımlarken, bu tehdidi ciddiye aldıklarını ve olayla ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı.

Resmi makamlar, Kirchner'in olay sırasında helikopterde olduğunu teyit etmese de Arjantin basını devlet başkanının telsizden ölüm tehdidini duyduğunu öne sürdü.

Kirchner konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Son günlerde çok şeyler olup bitti. Bunlar dinozorların hala buralarda olduğunu gösteriyor" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!