Arafat: Üst düzey görüşmeler ABD'de başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Arafat: Üst düzey görüşmeler ABDde başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2000 00:00

Filistin lideri Yaser Arafat, Filistin ve İsrail heyetlerinin yakında Washington'a gideceğini açıkladı.

Gazze'de basına açıklama yapan Arafat, heyetlerin, barış süreci konusunda Amerikan yönetimiyle danışma görüşmeleri yapacağını belirtti.

Arafat, ''İki heyet, önümüzdeki yakın günlerde Washington'a giderek Amerikan yönetimiyle barış sürecini destekleyecek yolları görüşecek'' dedi.

Filistin Enformasyon Bakanı Yaser Abdrabbo, bir saat kadar önce, Filistin heyetinin ''zemin yoklamak'' için ABD'ye gideceğini söylemiş, İsrail tarafıysa bu konuda sessiz kalmıştı.

ABD, zor da olsa, bu hafta içinde İsrail-Filistin doruğunun düzenlenmesi için var gücüyle çalışıyor. Başkan Bill Clinton'ın hükümetindeki Beyaz Saray-Ulusal Güvenlik Sözcüsü, dün yaptığı açıklamada, İsrail ve Filistin heyetlerinin Washington'da yapacağı müzakerinin, doruk toplantısının yolunu açabileceğini söyledi.

Sözcü P. J. Crowley, çatışmaların durdurulması için Filistin Ulusal Özerk Ynetimi ile İsrail devletinin üst düzey yetkilileri arasında yapılan son temasların gayet olumlu olduğunu belirten Clinton'ın, böylelikle İsrail Başbakanı Ehud Barak ile Arafat arasında bir zirvenin yolunun açılabileceğini saptadığını bildirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!