AP Başkanı: Kara listelerin demokrasilerde yeri yoktur

Güncelleme Tarihi:

AP Başkanı: Kara listelerin demokrasilerde yeri yoktur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 01:29

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Türkiye’yi gazetecilerin isimlerinin bulunduğu kara listelere karşı uyardı.

Haberin Devamı

Schulz: “Gazetecilerin isimlerinin bulunduğu listelerin demokrasilerde yeri yoktur” dedi. Alman televizyon kanalı ARD ile Bild gazetesi muhabirinin Türkiye’ye girişine izin verilmemesi, Almanya’da Türkiye’de gazetecilerin isimlerinin bulunduğu bir kara liste mi var sorusunu gündeme getirdi. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Bild gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye’yi bu tür bir kara listeye karşı uyardı ve, “Gazetecilerin adının bulunduğu listelerin demokrasilerde yeri olmaz” dedi. İki Alman ve bir Hollandalı gazeteciden sonra, Amerikalı gazeteci David Lepeska da dün Twitter hesabından kendisinin Türkiye’ye giriş yapmasına izin verilmediği bilgisini paylaşmıştı.

ARD muhabiri Volker Schwenck ile Bild Gazetesi fotomuhabiri Giorgos Moutafis’in kendilerine gerekçe olarak listede adlarının olduğunun söylenmesi, kara liste olduğu tartışmasına yol açtı. Yeşiller konunun Alman meclisinde ele alınması için başvurdu. Konu bugün veya yarın ele alınacak.

BAKMADAN GEÇME!