Anne karnında bebek çalan kadın buçlu bulundu

Güncelleme Tarihi:

Anne karnında bebek çalan kadın buçlu bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 12:11

ABD'de 3 yıl önce hamile bir kadının karnını mutfak bıçağıyla kesip, bebeğini çalan kadın suçlu bulundu.

Missouri eyaletindeki mahkeme jürisi, 39 yaşındaki Lisa Montgomery'yi, 23 yaşındaki hamile Bobbie Jo Stinnett'i öldürmekten, hamile bir kadının karnını keserek bebeğini çıkarmaktan ve bebeği kaçırmaktan suçlu buldu.

Dün toplanan jüri, 4 saat süren oturumdan sonra Montgomery'nin akıl hastası olduğu temelindeki savunmasını reddetti ve zanlıyı suçlu buldu.

Montgomery, hakkındaki karar okunduktan sonra gözyaşlarını silerken, öldürülen annenin eşi Zeb ve Montgomery'nin eşi Kevin ise hiç tepki vermedi.

Savunma avukatları, Montgomery'nin psikolojik sorunları olduğunu ve kendini hamile sandığını önü sürmüş, bu yüzden olay anında doğru ve yanlışı ayırt edememiş olabileceğini söylemişti.

4 çocuktan sonra 1990'da tüpleri bağlanan Montgomery, birkaç kez hamile olduğu konusunda yalan söylemiş ve en son 2004'te, Aralık ortalarında doğum yapacağını iddia etmişti.

Montgomery, cinayetten 1 gün sonra doğduğu şehir Melvern'de yakınlarına, bebeği kendisinin gibiymiş gibi tanıtırken polis tarafından yakalandı.

Bu arada, Victoria adındaki kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve ölen annesinin ailesinin yanında yaşadığı bildirildi.

Montgomery'nin ölüm cezasına çarptırılması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!