Ankara'ya Çeçen notası

Güncelleme Tarihi:

Ankaraya Çeçen notası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

ORTA Asya Türk Cumhuriyetleri ve Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı'ndan (TİKA) sorumlu MHP'li Devlet Bakanı Abdülhaluk Mehmet Çay'ın Çeçenistan'daki operasyonlar nedeniyle Rusya'yı sert bir dille eleştirip, Çeçen güçlerine destek vermesi Moskova ile Ankara arasında yeniden gerginliğe neden oldu.

Rusya, Çay'ın geçen hafta sonu ‘‘Çeçenistan'da savaş daha yeni başlıyor’’ sözleri üzerine Ankara'ya sert ifadeler içeren bir nota verdi. Rus notası hem Moskova hem de Ankara'da ayrı ayrı Türk Dışişleri'ne iletildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrılan Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Nabi Şensoy'a iletilen notada Rusya'nın Çeçenistan'da terörist güçlere karşı mücadele verdiği öne sürüldü. Çay'ın Çeçen güçlere açıkça destek vermesinin, Başbakan Bülent Ecevit'in geçen yıl sonunda Moskova'ya yaptığı ziyarette imzalanan iki ülke arasındaki teröre karşı işbirliği anlaşmasına da ters düştüğü özellikle vurgulandı. Rusya'nın notasında ayrıca Türkiye'nin PKK'ya karşı yaptığı mücadele de hatırlatılarak, Moskova'nın da Çeçenistan'da PKK gibi benzer terör örgütüyle mücadele ettiği ileri sürüldü. Moskova'da büyükelçi Şensoy'a verilen bu notanın bir benzeri de Ankara'daki Rusya büyükelçiliği tarafından Dışişleri Bakanlığı'na da iletildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!