Ankara'da gizli istihbarat zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Ankarada gizli istihbarat zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2001 01:53

Fransız Televizyonu 3.Kanalı'nda yayınlanan bir programda, Afganistan'daki savaşla ilgili olarak Ankara'da gizli bir istihbarat zirvesi yapıldığı ileri sürüldü. France 3 Televizyonu'nun iddiasına göre 10 Ekim'de yapılan bu zirveye MİT, CIA ve İran istihbaratından üst düzey yetkililer katıldı.

istihbarat bilgileri

Merkezi Paris'te bulunan ve uluslararası terörizm, kara para aklama, uyuşturucu trafiği ve gizli istihbarat bilgileri konusunda araştırmalar yapan 'İntelligence-Online' şirketinin ortaya çıkardığı belirtilen haberde bu gizli toplantının Ankara'da olmasının önemi vurgulanarak şu görüşlere yer verildi:

'Amerikan yönetimi 22 yıldan bu yana CIA kanalıyla ilk kez İran rejiminin istihbarat teşkilatı ile bir araya geldi. Bu son derece gizli toplantıya bölgede son derece deneyimli Türk istihbarat teşkilatı MİT'in katılmasıyla Afganistan'daki Taliban hakimiyetine son vermek ve Irak'ta da yeni bir yönetimin oluşumunu sağlama konuları görüşüldü. Hem bölge için hem de Amerikan yönetimi açısından büyük önemi olan bu istihbarat zirvesinde İran kendi rejimine tehdit olarak gördüğü Taliban'ın şeriat yönetiminin tasfiye edilmesi ile Irak'tan intikamını almayı amaçlıyor. Türkiye ise Afganistan konusunda aldığı kararlar ve verdiği istihbarat desteğiyle sadık bir müttefik rolünü yerine getirirken, Afganistan ve Irak'ta yönetimlerin değişmesi hem Amerika'nın hem de İran'ın işine geliyor'.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!