Ankara: Saldırı kabul edilemez

Güncelleme Tarihi:

Ankara: Saldırı kabul edilemez
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2002 01:55

Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan İsrail Büyükelçisi'ne, ‘‘Ramallah'taki İsrail harekátının kabul edilemez’’ olduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal, Ortadoğu'daki son gelişmeler üzerine, Atina'da bulunan Bakan İsmail Cem'in talimatıyla İsrail'in Ankara Büyükelçisi David Sultan'ı Bakanlığa çağırdı. Edinilen bilgiye göre, İsrail Büyükelçisi'ne ‘‘İsrail'in Ramallah'ta yaptığı son harekátın kabul edilemez olduğu, Türkiye'nin terörün her türlüsüne karşı çıktığı, ancak gittikleri yolun çıkmaz bir yol olduğu ve iki tarafın da daha derin bir çıkmaza sürüklendiği, bunun da değişmesi gerektiği’’ belirtildi.

İsrail Büyükelçisi'ne, Filistin lideri Yaser Arafat'ın karargahına saldırılmasının kabul edilemez olduğu vurgulanarak, ‘‘Arafat'ın can güvenliğinin mutlaka teminat altına alınmasının zorunluluğu’’ bildirildi.

İsrail Büyükelçisi David Sultan da ‘‘Arafat'ın canına bir kasıt olmadığını, bu konuda garanti verildiğini’’ söyledi ve Türkiye'nin bu girişimini Tel Aviv'e ileteceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!