Amsterdam’da Türk işkadını öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Amsterdam’da Türk işkadını öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 00:00

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yaklaşık 15 yıldır ‘Moedres Schoot’ (Ana Kucağı) adlı kreşleri işleten iki çocuk annesi Arzu Erbaş Çakmakçı (33), önceki gün akşam saatlerinde iş yerinden çıktığı sırada saldırıya uğradı. 12 yerinden bıçaklanan kadın, olay yerinde yaşamını yitirdi. Polis cinayeti soruşturuyor.

Haberin Devamı

HOLLANDA'DA DERGİYE KAPAK OLMUŞTU

BİR ay önce tatil için eşi ve çocuklarıyla birlikte memleketi Rize’ye gelen ve geçtiğimiz hafta işi dolayısıyla tek başına Amsterdam’a dönen işkadını Arzu Erbaş Çakmakçı, Hollan’danın başkenti Amsterdam’da öldürüldü. ‘Ana Kucağı’ isimli kreş zincirinin sahibi olan eşinin saldırıya uğradığı haberini alan eşi Hakkı Çakmakçı, dün Hollanda’ya gitti.

Yardımsever bir insan

Rize’deki evlerinde taziyeleri kabul eden baba Mustafa Erbaş ise kızının Hollanda’da yayımlanan bir ekonomi dergisindeki fotoğrafına bakarak büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Baba Erbaş şöyle konuştu:

“Dün akşam 19.00 sıralarında bir yakınımız aradı ve kızımın bıçaklı saldırıya uğradığını söyledi. Damadım Amsterdam’a doğru yola çıkarken biz de oradaki yetkililerden bilgi almak istedik ama sağlıklı bir şey söyleyemediler. Dışişleri Bakanlığı kanalıyla bilgi almaya çalıştık, oradan da bir şey çıkmadı. Acı haberi sonradan öğrendik. Arzu kızım rastgele bir insan değildi. 60 kişi çalıştırıp Hollanda hükümetine vergi veriyordu. Hollanda’da kazandığı paralarla Türkiye’deki insanlara yardım ederdi. Son gelişinde 50 aileye kışlık yakacak, giyecek ve yiyecek malzemesi aldı. Afrika’ya bile yardım gönderirdi. Hollanda hükümeti tarafından da sevilen bir iş kadınıydı.”

Ayın işkadını seçildi

Amsterdam ve çevresinde saygın bir iş kadını olarak tanınan Çakmakçı, 2006’da ayın iş kadını seçilmiş ve Hollanda’da yayın yapan bir ekonomi dergisine kapak olmuştu. Çakmakçı, dört ay önce Hollanda Kraliyet Ailesi tarafından da kabul edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!